AK Parti Genel Merkezi'ndeki bayramlaşmada gündem Gazze! CHP, MHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, HÜDA PAR, BBP, DSP ve Vatan Partisi heyetleri ayrı ayrı ziyarette bulundu!

Son dakika haberi! Ramazan Bayramı dolayısıyla CHP, MHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, HÜDA PAR, BBP, DSP ve Vatan Partisi heyetleri, AK Parti'yi ziyaret etti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, "Gazze davasına en çok sahip çıkan ülkelerden biriyiz, liderlerden birine sahibiz." dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "(Gazze) Türkiye şu anda en fazla yardım yapan ülkeyken birilerinin bunu farklı değerlendirip istismar konusu yapması kabul edilebilir değil." ifadelerini kullandı. Öte yandan Vatan Partisi heyetinden Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, Genel Başkan Doğu Perinçek'in Başkan Erdoğan'a mektubunu Uygur'a teslim etti.

Giriş Tarihi 11 Nisan 2024, 13:50 Güncelleme 11 Nisan 2024, 15:36
AK Parti Genel Merkezi’ndeki bayramlaşmada gündem Gazze! CHP, MHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, HÜDA PAR, BBP, DSP ve Vatan Partisi heyetleri ayrı ayrı ziyarette bulundu!

İÇİNDEKİLER

CHP, MHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, HÜDA PAR, BBP, DSP ve Vatan Partisi heyetleri, AK Parti'yiRamazan Bayramı dolayısıyla AK Parti'ye ayrı ayrı ziyarette bulundu.

Ziyaretçiler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ve beraberindeki heyet tarafından karşılandı.

AK Parti'nin ilk ziyaretçileri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir başkanlığındaki heyet oldu.

Bayram tebriklerinin dile getirilmesinin ardından konuşan Belgin Uygur, bayramın Türkiye ve mazlum coğrafyalar için umut olmasını diledi.

Buruk bir bayram yaşandığını ifade eden Uygur, Filistin'deki soykırımın, katliamın yaklaşık 6 aydır sürdüğünü ifade ederek, "Kadın, çocuk ayrımı gözetilmeksizin, bütün uluslararası hukuk kuralları ihlal edilerek, bütün dünyanın gözü önünde orada bir zulüm yaşanıyor. Bu, ramazanda da devam etti, bayramda da devam ediyor." diye konuştu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 22 yıllık iktidarları döneminde bütün coğrafyalarda zulme uğrayan mazlumlar için dik ve net duruş sergilediğini belirten Uygur, Türkiye'nin Filistin meselesinde de en güçlü duruşu, en net haykırışı BM başta olmak üzere bütün uluslararası hukuk platformlarında ifade ettiğini kaydetti.

Filistinlilerin en temel haklarına bile ulaşırken İsrail'in engellemeleriyle karşılaştığını vurgulayan Uygur, "Bundan sonra da Türkiye olarak Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde net ve dik duruşumuz uluslararası alanda devam edecek. Bundan önce olduğu gibi oraya insani yardım ulaştırılması noktasında mücadelemize devam edeceğiz. Mazlum coğrafyalara umut olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Seçim sürecinin geçirildiğini hatırlatan Uygur, "Millet iradesi sandığa tecelli etti. Biz seçimimizin de, seçim sonuçlarımızın da ülkemize milletimize hayırlı olmasını diliyoruz." dedi.

CHP'li Demir de seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.

Filistin'deki zulmün bir an önce durdurulmasını istediklerini dile getiren Demir, "Dünyadaki tüm ülkeler tarafından mazlum insanların öldürülmesinin engellenmesini temenni ediyoruz. Bununla ilgili tüm adımların ivedi atılması konusunu da hem takip ediyoruz hem destek veriyoruz." diye konuştu.

"ATILACAK ADIMLARIN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ"
AK Parti'nin ikinci konukları MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz başkanlığındaki heyet oldu. Heyetlerin karşılıklı bayram tebriklerinde bulunmasının ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur, buruk bir bayrama girildiğini, Filistin'de 6 ayı aşkın zamandır İsrail zulmünün devam ettiğini ifade etti.

İsrail'in saldırılarının ramazan ve bayram demeden sürdüğünü kaydeden Uygur, "Gazze davasına en çok sahip çıkan ülkelerden biriyiz, liderlerden birine sahibiz." dedi.

MHP'li Durmaz ise bayramların mazlum milletlerin kurtuluşuna vesile olmasını diledi. Durmaz, hükümetin ve Başkan Erdoğan'ın Filistin konusunda atacağı adımların arkasında olduklarını dile getirdi.

Durmaz, "Dünyanın gözü önünde bir soykırım yapılıyor. Artık devlet demek mümkün değil. Terör devletiyle karşı karşıyayız. Türkiye şu anda en fazla yardım yapan ülkeyken birilerinin bunu farklı değerlendirip istismar konusu yapması da kabul edilebilir değil." ifadelerini kullandı.

Durmaz, 1,5 yıldır devam eden seçim sürecinin de geride kaldığını belirterek, eksiklerin, noksanların tamamlanacağı seçimsiz dört yıllık döneme girildiğini kaydetti.

Belgin Uygur da Türkiye'nin son 5-6 yılda olağanüstü süreçlerden geçtiğini belirterek, "Pandemi, Ukrayna-Rusya savaşının ekonomik etkileri, ülkemizdeki doğal afetler, yangınlar, seller, depremler, en son yaşadığımız 2 büyük deprem, 11 ilimizi etkileyen, tabii bunların ekonomik sonuçları, etkileri maalesef oluyor ama biz kadrolarımızın gücüyle, devlet-millet dayanışmasının gücüyle, güçlü bir irade ve idareyle bu neticelerin vatandaşımıza en az yansıması noktasında ciddi ve en hızlı adımları attık." diye konuştu.

Uygur deprem bölgesinin yaralarının sarılması için de hızlı adımlar attıklarını belirterek, bölgedeki vatandaşların en kısa sürede evlerine kavuşacağını söyledi.

Seçim sonuçlarının da analizlerini yaptıklarını anlatan Uygur, gelecekteki 4,5 yıllık seçimsiz süreçte millet için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

"DEMEK Kİ TÜRKİYE'DE TEK ADAMLIK REJİMİ FİLAN YOKMUŞ"

MHP'li Durmaz bu seçimde ilk defa birilerinin seçim sonuçlarına itiraz etmediğini belirterek, "'Tek adam rejimi var, o nedenle böyle bir sonuç çıktı' demediler. 'Trafoya kedi girdi, o yüzden böyle bir sonuç çıktı' demediler. Demek ki Türkiye'de tek adamlık rejimi filan yokmuş. Bunun idraki için CHP'nin birinci parti olması da gerekmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Uygur ise demokrasi kültürünün özümsenmesi ve yerleşmesini hayata geçiren bir parti ve ittifak olduklarını belirterek, millet iradesinin başlarının üzerinde olduğunu vurguladı.

Türkiye'de Gazze meselesine ilişkin olarak haksız tezvirat yapıldığını belirten Uygur, "Hem bu konuda, hem 'tek adam' meselesini biz asla zinhar kabul etmiyoruz. Milletimizin vicdanı ve mazlum coğrafyalarda zulme uğrayan her bir kardeşimizin dünyanın dört bir tarafında Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı'mızın her bir ferde sahip çıkışını o coğrafyalara gittiğimizde onun minnetini çok net bir şekilde alıyoruz. Bu ifade ediliyor. En doğru cevabı mazlum coğrafyalardakiler ve milletimiz veriyor. Bu konuda da gönlümüz müsterih, vicdanımız rahat bir şekilde yolumuza devam edeceğiz." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Uygur, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Faruk Dinç başkanlığındaki heyetin ziyaretinde Ramazan Bayramı'nın mazlum coğrafyalar için umut olmasını diledi.

Buruk bir bayram yaşadıklarını söyleyen Uygur, 6-7 aydır Gazze'de bütün dünyanın gözü önünde soykırım ve katliam gerçekleştiğini belirtti. Türkiye'nin, uluslararası hukukun gereğinin yerine getirilmesi noktasında güçlü ve net bir duruşu olduğunu aktaran Uygur, "Buna bütün Türkiye, dünya şahit. Bedel ödeme pahasına o net duruşumuzdan asla taviz vermedik." diye konuştu.

HÜDA-PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç

"İNŞALLAH TİCARİ KISITLAMA İŞGALCİ İSRAİL'İ ZOR DURUMDA BIRAKIR"
H
ÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Dinç de Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin hayatını kaybeden aile fertlerine Allah'tan rahmet diledi. Filistin'de insanlık suçu işlendiğini belirten Dinç, buna hiçbir insanın sessiz kalamayacağını söyledi.

İsrail'in işgalci bir terör örgütü olarak değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Dinç, "Orada birçok kişi ilaçsız, gıdasız. İnsani yardımın bile ulaşmasına engel oluyorlar. Bu konuda geç de olsa ticari ilişkilere kısıtlama gelmesini biz çok olumlu buluyoruz. İnşallah ticari kısıtlama işgalci İsrail'i zor durumda bırakır. Filistin halkı da özgürleşir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yeni, sivil ve adil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu belirten Dinç, "Toplumun her kesiminin kendini bulduğu bir anayasa gerekiyor. Meclisin ilk yapması gereken iş budur. Bir fırsat da doğmuştur. Bunun da değerlendirilmesi gerekiyor. Herkesin katkısı olduğu sivil, adil, ana kucağı gibi herkesi kucaklayan bir anayasanın doğmasını istiyoruz." dedi.

Uygur ise yeni anayasa konusunda girişimleri geçen süreçte ortaya koyduklarını vurgulayarak, bundan sonraki süreçte de bu konudaki çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

"BÜTÜN YAPTIRIMLARDA SONUNA KADAR ARKASINDA OLACAĞIZ"
HÜDA PAR'ın ardından AK Parti'yi Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Fatih Müjdeci başkanlığındaki heyet ziyaret etti.

Müjdeci, Genel Başkan Fatih Erbakan'ın selamlarını ileterek, başta Başkan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm AK Parti teşkilatının bayramını tebrik etti.

"Filistin davası hepimizin davası." diyen Müjdeci, "Siyasi partiler üzerinde bir mesele. Biz de devletimizin ve hükümetimizin İsrail'e karşı yapacağı bütün yaptırımlarda sonuna kadar arkasında olacağız." ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerin nezaket içinde geçtiğini söyleyen Müjdeci, bundan sonraki sürecin hizmet zamanı olduğunu belirtti.

"BÜTÜN İYİ İNSANLARIN BU ZULME ARTIK 'DUR' DEMESİ GEREKİYOR"
BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı başkanlığındaki heyet de AK Parti'ye bayram ziyaretinde bulundu.

Alfatlı, Doğu Türkistan, Gazze ve Kırım'daki zulmün kendilerini derinden yaraladığını belirtti. AK Parti'ye ve Başkan Erdoğan'a gayretleri nedeniyle teşekkür eden Alfatlı, "katil İsrail'in bir an önce durdurulması gerektiğini" söyledi.

AK Parti'li Uygur da, "Nerede zulme uğrayan kardeşlerimiz varsa buna en güçlü sesi verme noktasında bundan önce olduğu gibi mücadeleye, haykırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Alfatlı'nın, bu acılar üzerinden kimsenin "siyasi rant" girişiminde olmaması gerektiğini söylemesi üzerine Uygur, "Milli bir duruş sergilememiz gerekiyor." dedi.

"AKSAYAN YÖNLERİ GÖRMEZDEN GELMİYORUZ"
AK Parti heyeti, BBP'nin ardından DSP Genel Başkan Yardımcısı Korel Karadağ başkanlığındaki heyeti ağırladı.

Ocak, seçim sonuçları konusunda gereken mesajı aldıklarını ve değerlendirmeler yapacaklarını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sucu (solda) AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur (sağda)

Parti İçi Eğitim Politikaları Başkanı Ayşe Sucu başkanlığındaki İYİ Parti heyeti de AK Parti'ye bayram ziyareti gerçekleştirdi.

AK Parti'li Uygur, geride kalan seçimlerin sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, "Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla, kendi içimizde seçim sonuçları değerlendirmemizi yaparak, yine güçlü bir şekilde, devletimiz, ülkemiz, memleketimiz, ülkemizin her bir ferdi için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Sucu ise Filistin'de bir dram yaşandığını belirterek, "İnsan özüne dönmediği sürece tarih boyunca bu dramlar hep yaşandı. Özellikle sözde din üzerinden, insanlık bu tür katliamlara tanıklık yaptı. Yeryüzünü cennete döndürmemiz gerekirken, cehenneme döndürdük. Tüm insanlık burada suçlu." ifadelerini kullandı.

Sucu, seçimleri bitirdikten sonra kendi partilerinin bir seçim sürecine gittiğini belirtti.

Türkiye'nin emekliler, tarım, hayvancılık, uyuşturucu gibi sorunları bulunduğunu ifade eden Sucu, bu sorunların masaya yatırılmasını umduklarını dile getirdi.

AK Partili Uygur da Türkiye'nin hak, özgürlükler, eserler ve hizmet anlamında büyük dönüşüm geçirdiğini ifade ederek, Türkiye tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma hamlelerini hayata geçirdiklerini belirtti.

Bahanelere sığınan bir parti olmadıklarını kaydeden Uygur, toplumun her kesimini kuşatan destekleri bugüne kadar aldıklarını anlattı.

Uygur, "Aksayan yönleri de görmezden gelmiyoruz. Hayat pahalılığıyla ilgili vatandaşımızı olumsuz etkileyen vakanın da farkındayız." dedi.

AK Parti'ye bayram ziyaretinde bulunan son parti ise Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan başkanlığındaki Vatan Partisi heyeti oldu.

Türkiye'nin, çok zor bir dönemden geçtiğini belirten Reyhan, dört bir taraftan terör örgütleriyle kuşatıldığını söyledi. AK Partili Uygur da Türkiye'nin zorlu bir coğrafyada yer aldığını ve çeşitli sınamalarla karşı karşıya kaldığını belirtti.

PERİNÇEK'TEN ERDOĞAN'A MEKTUP
Reyhan, Genel Başkan Doğu Perinçek'in Başkan Erdoğan'a mektubunu da Uygur'a teslim etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN