ABD'nin yaptırım listesindeki Lübnanlı iş insanı Muhammed Srur Beyrut'ta ölü bulundu! Olağan şüpheli İsrail

Son dakika haberi! ABD Hazine Bakanlığının, İran adına Hizbullah ve Hamas'a para transferi gerçekleştirdiği gerekçesiyle daha önce yaptırım listesine aldığı bir Lübnan vatandaşı 57 yaşındaki Muhammed Srur'un, kaçırılmasından birkaç gün sonra Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ölü bulunduğu bildirildi. Srur'un cesedinin yanında para bulunması olayın hırsızlık değil suikast olma ihtimalini güçlendirdi. Olayın olağan şüphelisi ise daha önce insansız hava aracıyla Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği saldırıda Hamas yöneticilerinden Salih Aruri'yi şehit eden İsrail.

Giriş Tarihi 11 Nisan 2024, 10:22 Güncelleme 11 Nisan 2024, 11:51
ABD’nin yaptırım listesindeki Lübnanlı iş insanı Muhammed Srur Beyrut’ta ölü bulundu! Olağan şüpheli İsrail

İÇİNDEKİLER

ABD Hazine Bakanlığının, İran adına Hizbullah ve Hamas'a para transferi gerçekleştirdiği gerekçesiyle daha önce yaptırım listesine aldığı bir Lübnan vatandaşının, kaçırılmasından birkaç gün sonra Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ölü bulunduğu bildirildi.

57 yaşındaki Muhammed Srur

ÖNCE KAÇIRILDI SONRA İNFAZ EDİLDİ
Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, döviz bürosu sahibi olan 57 yaşındaki Muhammed Srur, birkaç gün önce kaçırıldı ve dün akşam saatlerinde Beyrut'un kuzeyindeki Metin ilçesinde ölü bulundu. Srur'un cesedinin dağ kasabası Beit Mery'deki bir villada bulunduğu bildirildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Haberde, silahla vurularak öldürülen Srur'un vücudunda 3 kurşun izinin tespit edildiği kaydedildi. Lübnan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada olayın faillerinin bulunması için detaylı soruşturmanın başlatıldığı belirtildi.

Maktulün ailesi, Lübnan güvenlik makamlarına olayın arkasındaki gerçeklerin ortaya çıkarılması çağrısı yaptı.

CESEDİN YANINA YÜKLÜ MİKTARDA PARA BULUNDU
Konuyla ilgili İsrail basınında yer alan haberlerde Srur'un cesedinin bulunduğu evde yüklü miktarda para da bulundu.

Bulunan para nedeniyle olayın hırsızlık olmadığı belirtilirken Srur'un bedeninde işkence izleri olduğu belirtildi. Bu durum Hamas'a finansal destek sağladığı iddia edilen ve ABD tarafından yaptırım listesine alınan iş insanının İsrail gizli servisi Mossad tarafından suikasta kurban gitme ihtimalini güçlendirdi.

İsrail'in 2 Ocak'ta şehit ettiği Hamas yöneticilerinden Salih Aruri


İSRAİL ARURİ'Yİ LÜBNAN'DA ÖLDÜRMÜŞTÜ
Bilindiği gibi katil İsrail'in insansız hava aracıyla Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği saldırıda Hamas yöneticilerinden Salih Aruri 2 Ocak 2024 tarihinde şehit olmuştu.


ABD YAPTIRIM LİSTESİNE ALMIŞTI
ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), 2019'da yaptığı açıklamada, Srur'un, İran Devrim Muhafızları Ordusu adına Hizbullah ve Hamas'a para transferi gerçekleştirdiği gerekçesiyle yaptırım listesine alındığını duyurmuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN