BAYRAM DUASI 2024! Peygamber Efendimiz'in BAYRAM DUASI! Türkçe-Arapça okunuşu ve anlamı

Bayram duası için araştırmalar hızlandı. İslam aleminin önemli bayramlarından biri olan Ramazan Bayramı, 10 Nisan Çarşamba günü itibariyle başladı. Üç gün sürecek olan bu bayram, oruç ayının sona ermesiyle birlikte coşkuyla karşılandı. Müslümanlar, bayramın ilk gününde ibadetlerini aksatmamak için dualarla günlerine başladılar. İşte Peygamber Efendimiz tarafından tavsiye edilen bayram duası...

Giriş Tarihi 10 Nisan 2024, 08:50 Güncelleme 10 Nisan 2024, 08:50
BAYRAM DUASI 2024! Peygamber Efendimiz’in BAYRAM DUASI! Türkçe-Arapça okunuşu ve anlamı

İÇİNDEKİLER

Bayram duası birçok kişi tarafından en sık aratılanlar arasında yer alıyor. Özellikle bayram namazları ve ibadetlerinde önemli bir yere sahip olan dualar, Müslümanlar tarafından büyük bir önemle araştırılıyor.

PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN RAMAZAN BAYRAMI DUASI

Peygamberimiz bayram günlerinde şu duayı çok okuyanın kalbinin ölmeyeceğini haber vermiştir:

"Yâ Hayyû, yâ kayyûm, yâ bedia's-semavati ve'l-ardı, yâ ze'l-celâli ve'l-ikram."

PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN RAMAZAN BAYRAMI DUASI TÜRKÇE ANLAMI

"Ey Hayy ve Kayyûm olan Rabbimiz, ey semâvat ve arzın bedi'i, ey Celâl ve Kerem sahibi. Beni sen koru, sen istikamette daim eyle. Kötülük ve günahlardan muhafaza et, sırat-ı müstakimde dâim ve sabit eyle."

BAYRAMDA OKUNACAK DUA - TÖVBE İSTİĞFAR DUASI OKUNUŞU

Tövbe "geri dönmek, rücû etmek, dönüş yapmak" anlamına gelir ve "dinde yerilmiş şeyleri terk edip övgüye lâyık olanlara yönelme" şeklinde tanımlanmaktadır. Tövbe kapısı herkese açıktır.

Estağfirullah, Estağfirullah, Estağfirullahe'l-azim el-kerim. ellezi lâ ilahe illa huve'l-hayyü'l-kayyumü ve etubü ileyhi tevbete abdin zalimin li- nefsihi, la yemlikü li-nefsihi mevten vela hayaten vela nüşüra-h. Ve es-elühü't - tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidayete lena, innehu, hüve't-tevvabü'r-rahim.

TÖVBE İSTİĞFAR DUASI TÜRKÇE ANLAMI

Mağfiretini talep ediyorum Allâh'ım! Bağışlamanı diliyorum Rabbim! Kusur ve günahlarımdan beni tertemiz kılmanı istiyorum Yüce Mevlâm! (Bir aciz kul olarak ben) Kerîm olan, kendisinden başka hiçbir ilâh olmayan, dâimâ diri (el-Hayy) ve her şeyin kendisiyle ayakta durduğu ve varlığını sürdürdüğü (el-Kayyûm) Yüce Rabbimin mağfiretini (bağışlamasını) niyaz ederim. O'na yönelir ve Yüce Zât'ından bizlere tevbe, mağfiret ve hidâyet lutfetmesini talep ederim. Zira tevbeleri kabul eden ve kullarına son derece merhametli olan O'dur. Kendi nefsine zulmeden ve ölmeye de, hayatta kalmaya da, yeniden dirilmeye de kendi iktidârı olmayan aciz bir kul olarak Rabbime tevbe ederim.