1000 (bin) ihlas ne zaman, nasıl okunur? Arefe günü 1000 ihlas okumanın fazileti nedir? İhlas Suresi Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı!

Ramazan ayının son günü olan ve bayramın habercisi olarak kabul edilen arefe günü, Müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir. Bu kutsal gün, duaların kabul olduğuna inanılan, bol bol ibadet edilmesi gereken bir zaman dilimidir. Arefe gününde yapılacak duaların ve ibadetlerin fazileti, inananlar arasında merak konusu olmuştur. Bu kapsamda, arefe günü için özel olarak önerilen eylemlerden biri de 1000 İhlas okumaktır. Peki, Arefe günü 1000 ihlas okumanın fazileti nedir? Arefe günü okunacak dualar nelerdir? İşte konu hakkında merak edilenler... Arefe günü 1000 ihlas ne zaman, kaç saatte okunur? Arefe günü 1000 ihlas suresi okumanın fazileti

Giriş Tarihi 09 Nisan 2024, 14:27 Güncelleme 09 Nisan 2024, 14:27
1000 bin ihlas ne zaman, nasıl okunur? Arefe günü 1000 ihlas okumanın fazileti nedir? İhlas Suresi Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı!

İÇİNDEKİLER

Ramazan Bayramı'nın habercisi olan Arefe günü, Müslümanlar için önemli bir ibadet ve dualarla geçirilmesi gereken mübarek bir gündür. Bu özel gün, oruç tutma, namaz kılma ve dualarla Allah'a yakınlaşma fırsatı sunar. Arefe gününde okunacak dualar ve çekilecek tesbihler, inananlar arasında merak konusu olmuştur. Peki, Arefe günü 1000 ihlas okumanın fazileti nedir? Arefe günü okunacak dualar nelerdir? İşte konu hakkında merak edilenler...

AREFE GÜNÜ OKUNACAK DUALAR NELERDİR?

Arefe gününün faziletine binaen Resulullah Sallallahü aleyhi ve Sellem buyurdular ki ' Arefe gününde oruç tutmak, geçmiş ve gelecekten birer senenin küçük günahına kefaret olur.

Arefe ve bayram geceleri mümkünse 1001 kere

'Estagfirullahe'l-azime be etubü ileyh' İstigfar etmeli ve tesbih namazı kılmalıdır.

Resulullah (s.a.v) Arefe günü şu duayı okurdu:

'Allahümmec'al fi kalbi Nuran ve fi besari nuran' Allah'ım Kalbimi ve gözümü nurlandır. Allah'ım göğsüme genişlik ver ve işimi kolaylaştır. Her kim bu duayı okursa büyük mükâfata nail olur.

AREFE GÜNÜ İHLAS SURESİ OKUMANIN FAZİLETİ NEDİR?

Sevgili peygamberimizin hadis-i şerifinde arefe günü İhlas Suresi okunmasıyla ilgili "Arefe günü Besmele ile bin İhlâs okuyanın günahları affedilir ve duası kabul olur. (Ebu-ş şeyh)" deniyor.

Yine başka bir hadis-i şerifte, arefe günü İhlas Suresi okunmasıyla ilgili "Kim ihlâs suresini Arefe gününde öğle ile akşam arasında bin defa okursa Allah (cc),ona ne isterse verir." deniyor.

İhlas Suresi'nin faziletiyle ilgili ise bir hadis-i şerifte "İhlâs suresini okumak kul hakkı hariç diğer bütün günahların affına vesiledir.(Ebu-ş şeyh)" deniyor.

İHLAS SURESİ OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- Kul hüvellâhü ehad

2- Allâhüssamed

3- Lem yelid ve lem yûled

4- Ve lem yekün lehû küfüven ehad

İHLAS SURESİ ANLAMI

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

1- De ki; O Allah bir tektir.

2- Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir).

3- Doğurmadı ve doğurulmadı

4- O 'na bir denk de olmadı.

AREFE GÜNÜ 1000 İHLAS HANGİ VAKİTTE VE NE ZAMANA KADAR OKUNUR?

Arefe günü 1000 İhlâs okurken, ihtiyaç hâlinde arada konuştuktan veya başka bir iş yaptıktan sonra devam etmenin bir mahzuru bulunmuyor. Arefe günü bin ihlası peş peşe okumak şart değildir, bir kısmı sabahtan ve bir kısmı öğleden veya ikindiden sonra okunabilir. Arefe günü bin İhlâs'ı yetiştiremeyen, akşamdan sonra da devam edebilir, okuyabilir.