İYİ Parti Genel Başkan Adayları Koray Aydın ve Dursun Müsavat Dervişoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 27 Nisan'da yapılacak olan olağanüstü kurultayda aday olmayacağını açıklamasının ardından, partide yeni adaylar sahneye çıktı. Koray Aydın ve Dursun Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkanlığı için adaylıklarını açıkladı. Peki, İYİ Parti Genel Başkan Adayları Koray Aydın ve Dursun Müsavat Dervişoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte haberin detayı!

Giriş Tarihi 08 Nisan 2024, 12:30 Güncelleme 08 Nisan 2024, 12:42
İYİ Parti Genel Başkan Adayları Koray Aydın ve Dursun Müsavat Dervişoğlu kimdir, kaç yaşında, nereli?

İÇİNDEKİLER

İYİ Parti Genel Başkanlığı için adaylıklarını açıklayan isimler yavaş yavaş netleşmeye başladı. Koray Aydın ve Dursun Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti'nin genel başkanlık koltuğu için yarışacak isimler olarak öne çıktı.

KORAY AYDIN KİMDİR?

Koray Aydın, 5 Aralık 1955 tarihinde Trabzon'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini babası Halil İbrahim Aydın'ın memuriyeti sebebiyle Anadolu'nun çeşitli yerlerinde tamamladı. 1978 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Erken yaşta siyasete katılan Aydın, 1976 yılında Yönetim Kurulu Üyesi olarak Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Gençlik Kolları üyesi olarak katıldı.

Partisi seçimden %17,98 oy oranıyla 2. parti çıkınca ve hiçbir parti tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısını geçememesi üzerine kurulan DSP ve ANAP ile koalisyon hükûmetinde Türkiye Cumhuriyeti Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak yer aldı.

2017'de İYİ Parti'ye katıldı ve kurucular kurulunda yer aldı. Genel Başkan Yardımcısı unvanıyla Kurucu Teşkilat Başkanı ve Siyasi İşler Başkanı olarak görev yaptı. 28. dönemde İYİ Parti'den Ankara Milletvekili olarak seçildi. 7 Haziran 2023 tarihinde İYİ Parti TBMM Grup Başkanlığı görevine seçildi.

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR?

Dursun Müsavat Dervişoğlu, 1960 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve ortaokulu Fatsa'da, liseyi Samsun'da bitirdi. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi.

1991 yılından itibaren İzmir'de ticaretle uğraştı ve birçok firmada üst düzey yöneticilik yaptı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

27. Dönemde İzmir Milletvekili seçildi. İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve TBMM Millî Savunma Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. İYİ Parti Grup Başkan Vekilidir.

Dervişoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.