Kadir Gecesi saat kaçta ibadet edilir? Kadir Gecesi namazı saat kaçta kılınır? 5 Nisan 2024 Diyanet namaz vakitleri...

Kadir Gecesi, İslam inancında büyük bir öneme sahip olan ve Hz. Muhammed'e Kur'an-ı Kerim'in ilk ayetlerinin indirilmeye başlandığı gece olarak kabul edilir. Bu kutsal gece, Müslümanlar için bir arınma, duaların kabul edilme ve ibadetlerin artırılma fırsatı olarak görülür. Peki, Kadir Gecesi ne zaman başlar? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 05 Nisan 2024, 18:56 Güncelleme 05 Nisan 2024, 19:00
Kadir Gecesi saat kaçta ibadet edilir? Kadir Gecesi namazı saat kaçta kılınır? 5 Nisan 2024 Diyanet namaz vakitleri...

İÇİNDEKİLER

Kadir Gecesi'nde ibadetlerin önemi büyük. Bu mübarek gecede duaların kabul olduğuna inanılır ve birçok Müslüman bu geceyi ibadetle geçirmek için çaba sarf eder. Kadir Gecesi'nde en yaygın yapılan ibadetlerden biri de Kadir Gecesi namazıdır.

KADİR GECESİ NE ZAMAN İDRAK EDİLECEK?

Müslümanların yol gösterici olan Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak bilinen Kadir Gecesi Ramazan ayının 27. gecesi idrak edilecek. Bu yıl Ramazan ayının 27. gecesi 5 Nisan tarihine denk gelmektedir.

KADİR GECESİ NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

Kadir Gecesi namazının vakti, yatsı namazından sonra başlar ve imsak kesilinceye kadar devam eder. İl il namaz vakitleri aşağıdaki linkte yer alıyor.

KADİR GECESİ SAAT KAÇTA BAŞLAR VE KAÇTA BİTER?

Kadir Gecesi Ramazan ayının 27. gecesidir. Akşam vakti başlar ve diğer günün sabah vaktine kadar sürer.

Kadir Gecesi, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olarak bilinmektedir. Kadir Gecesi, aynı zamanda bin aydan daha hayırlı olan gece olarak adlandırılmaktadır. Allah tarafından Cebrail adlı melek aracılığıyla peygamberimiz Hz. Muhammed'e indirilen Kur'an-ı Kerim'de, Kadir Gecesi ile ilgili de ayet bulunmaktadır.

Diyanet kaynaklarına göre Kur'an ramazan ayında (Bakara, 2/185) ve bu gecede indirildi. Ancak hangi güne tekabül ettiği konusunda farklı rivayetler söz konusu olurken, Kur'an'ın bu ayın son on günü içinde inmeye başlandığı da dini kaynaklarda yer alıyor.

DİYANET NAMAZ VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYINIZ