Hayırlı olsun! Azerbaycan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında dostluk grubu kuruldu

KKTC ile Azerbaycan arasında önemli bir adım atıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün Azerbaycan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dostluk Grubu kurulduğunu belirterek,"İki kardeş devletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Üç devlet tek millet diyoruz." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 05 Nisan 2024, 16:36 Güncelleme 05 Nisan 2024, 16:50
Hayırlı olsun! Azerbaycan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında dostluk grubu kuruldu

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği KKTC'nin başkenti Lefkoşa'ya gitti.

Yılmaz'ı Ercan Havalimanı'nda, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve diğer ilgililer karşıladı.

Havalimanında gazetecilere açıklamada bulunan Yılmaz, Türkiye ve KKTC olarak her alanda iş birliğini ileriye taşıdıklarını belirterek, hedeflerinin birlikte yükselmek, refahı artırmak, iki ülkenin de demokrasi ve ekonomi standartlarını her geçen yıl daha yüksek seviyelere taşımak olduğunu söyledi.

HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYA DESTEĞİZ
Bu çerçevede iki ülke arasında, her yıl yenilenen İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması'nın bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, anlaşma üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini, sonuçlandığında kamuoyuyla paylaşacaklarını ve Kıbrıs Türk halkının faydası, menfaati, daha üretken, müreffeh hale gelmesi için katkıda bulunacak her türlü çalışmaya destek olduklarını ifade etti.

AZERBAYCAN İLE KKTC ARASINDA DOSTLUK GRUBU
Yılmaz, tarımsal üretimin ve potansiyelinin sürdürülmesinin son derece kıymetli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ama bunu da çok akıllıca yapmak durumundayız. Hem çiftçimizin hem bütün toplumun kazanacağı bir şekilde organize etmek durumundayız. Bu çerçevede tarım konusunda Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki ilişkileri derinleştireceğimizi ifade etmek isterim. Çeşitli alt projelerle bunu sürdürüyoruz. Diğer taraftan ekonomik boyutun ötesinde uluslararası boyutla ilgili de yine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin her zaman yanında olduk olmaya devam edeceğiz. Egemen eşitlik ortak yaklaşımımız çerçevesinde hareket etmeye devam ediyoruz. Bu anlamda da son dönemlerde güzel gelişmeler var. Özellikle Türk Devletleri Teşkilatı çerçevesinde, Azerbaycan başta olmak üzere ikili temaslarda güzel gelişmeler, ilerlemeler var. Bugün de o anlamda bir müjdeyi paylaşmak isterim. Azerbaycan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dostluk Grubu kuruldu bugün itibarıyla ve iki kardeş devletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Üç devlet tek millet diyoruz."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bu adımların önümüzdeki süreçte artarak devam etmesi temennisinde bulunarak, "Türkiye Cumhuriyeti olarak, ana vatan ve garantör ülke olarak Kıbrıs Türkü'nün müreffeh bir geleceğe doğru attığı kararlı adımları her daim destekleyeceğimizi ve KKTC'nin güvence kaynağı olmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Tüm Kıbrıs Türk halkının Ramazanı Şerif'ini, Kadir Gecesi'ni ve şimdiden bayramını tekrar tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.