Van'daki olaylar sonrası terör örgütü propagandasına geçit yok! 14 ilde BOZDOĞAN-20 operasyonu: 340 şüpheli yakalandı

Son dakika haberi! İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van merkezli 14 ilde düzenlenen "Bozdoğan-20" operasyonlarında "kanunsuz sokak eylemleri" yapan 340 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Giriş Tarihi 04 Nisan 2024, 13:20 Güncelleme 04 Nisan 2024, 14:36
Van’daki olaylar sonrası terör örgütü propagandasına geçit yok! 14 ilde BOZDOĞAN-20 operasyonu: 340 şüpheli yakalandı

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van merkezli 14 ilde düzenlenen "Bozdoğan-20" operasyonlarında "kanunsuz sokak eylemleri" yapan 340 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Van'da meydana gelen olaylar başta olmak üzere 14 ilde bölücü terör örgütü adına "kanunsuz sokak eylemleri" yapıldığını ifade etti.

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Van, Diyarbakır, Şırnak, İzmir, Mardin, Batman, Kocaeli, Antalya, Şanlıurfa, Adana, Mersin, Ankara, Bingöl ve Manisa il emniyet müdürlüklerince şüphelilerin yakalanması için eş zamanlı olarak "Bozdoğan-20" operasyonlarının başlatıldığını belirtti.

Terör örgütü adına "kanunsuz sokak eylemleri" yapan 340 şüphelinin yakalandığını vurgulayan Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Şüphelilerin terör örgütü adına çöp konteynerleri ve lastikler ile yol kapatarak havai fişek, taş, el yapımı patlayıcı ve molotofkokteyli ile 'kanunsuz sokak eylemleri' yaptıkları, güvenlik güçlerimize yönelik taşlı saldırıda bulundukları ve uyarılara rağmen dağılmayarak mukavemet gösterdikleri, örgütü övücü slogan attıkları, sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, örgüt içerisinde geçmiş dönemlerde faaliyet yürüttükleri, haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi."

Operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik eden Yerlikaya, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki terör eylemlerinin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemiz kararlılıkla devam edecek." ifadelerini kullandı.

İşte Yerlikaya'nın sosyal medyadan yaptığı açıklama:

Van'da meydana gelen olaylar başta olmak üzere 1️⃣4️⃣ İlde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) adına Kanunsuz Sokak Eylemleri yapan 3️⃣4️⃣0️⃣ şüpheli, eş zamanlı olarak düzenlenen "BOZDOĞAN-20" operasyonlarıyla yakalandı❗

Şüphelilerin;
Van, Diyarbakır, Şırnak, İzmir, Mardin, Batman, Kocaeli, Antalya, Şanlıurfa, Adana, Mersin, Ankara, Bingöl ve Manisa'da:
📌Terör örgütü adına çöp konteynerleri ve lastikler ile yol kapatarak havai fişek, taş, EYP ve molotofkokteyli ile kanunsuz sokak eylemleri yaptıkları,
📌Güvenlik güçlerimize yönelik taşlı saldırıda bulundukları ve uyarılara rağmen dağılmayarak mukavemet gösterdikleri,
📌Bölücü Terör Örgütünü (BTÖ) övücü slogan attıkları,
📌Sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları,
📌Bölücü Terör Örgütü içerisinde geçmiş dönemlerde faaliyet yürüttükleri,
📌Haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

❌Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Van, Diyarbakır, Şırnak, İzmir, Mardin, Batman, Kocaeli, Antalya, Şanlıurfa, Adana, Mersin, Ankara, Bingöl ve Manisa İl Emniyet Müdürlüklerince BOZDOĞAN-20 Operasyonları düzenlendi.

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;
Terör eylemlerinin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için mücadelemiz kararlılıkla devam edecek❗️

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle🇹🇷

#TürkiyeninHuzuru🇹🇷

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN