HSK'dan DEM'li Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının iadesine karar veren mahkemeye inceleme

Son dakika haberi! Hakimler ve Savcılar Kurulu, terörün siyasi ayağı DEM Parti'li Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının iadesi kararını veren Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında inceleme başlattı.

Giriş Tarihi 04 Nisan 2024, 16:17 Güncelleme 04 Nisan 2024, 16:17
HSK’dan DEM’li Abdullah Zeydan’ın memnu haklarının iadesine karar veren mahkemeye inceleme

İÇİNDEKİLER

Hakimler ve Savcılar Kurulu, terörün siyasi ayağı DEM Parti'li Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının iadesi kararını veren Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında inceleme başlattı.

YSK KARARI BUGÜN YAZACAK
Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının DEM Parti'li Abdullah Zeydan'a verilmesine yönelik kararının gerekçesini bugün yazacak.

YSK Başkanı Ahmet Yener, Kurula girişi sırasında gazetecilerin konuya ilişkin sorusu üzerine, dün aldıkları karara ilişkin gerekçeyi bugün yazacaklarını bildirdi.

Van'da İl Seçim Kurulunun DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan hakkındaki kararının ardından yapılan izinsiz gösterilere katılanlar, parkları ateşe verdi, halk ekmek büfeleri, otobüs durakları ve bazı iş yerlerine zarar vermişti. (3 Nisan 2024)

NE OLMUŞTU?
Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı, itiraz üzerine, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için en çok oyu alan Abdullah Zeydan'ın "seçilme yeterliliği olmadığı" gerekçesiyle "seçilmemiş sayılmasına" ve sonraki en çok oy alan adaya mazbatanın teslim edilmesine oy çokluğuyla karar vermişti.

DEM Parti'nin bu karara karşı itirazı dün YSK tarafından kabul edilmiş ve mazbatanın Zeydan'a verilmesi kararlaştırılmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN