Gaziosmanpaşa'da AK Parti'den seçim sonuçlarına itiraz: Oy sayım tamamlandı

Son dakika haberi! AK Parti'nin itirazları sonrası İl Seçim Kurulu, Gaziosmanpaşa oyların yeniden sayılmasına karar verdi. AK Parti'nin, belediye başkanlığı seçim sonuçlarına yaptığı itirazların kabul edilmesinin ardından dün başlanan ve saat 23.00 sıralarında ara verilen sayım, sabah yeniden başlayan oy sayımı sona erdi. Gaziosmanpaşa'da CHP adayı Hakan Bahçetepe seçimi kazanmış oldu.

Giriş Tarihi 03 Nisan 2024, 16:42 Güncelleme 05 Nisan 2024, 00:38
Gaziosmanpaşa’da AK Parti’den seçim sonuçlarına itiraz: Oy sayım tamamlandı

İÇİNDEKİLER

İl Seçim Kurulu, AK Parti'den gelen itirazlar sonrası Gaziosmanpaşa'da oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Gaziosmanpaşa 1, 2 ve 3. İlçe Seçim Kurullarının, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına ilişkin aldığı karar doğrultusunda oy pusulalarının yeniden sayımı sürüyor.

AK Parti ve CHP yetkilileri, Gaziosmanpaşa Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'ne gelerek sayım işlemlerini takip etti.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, öğlen saatlerinde partililerden sayımın geldiği aşamayla ilgili bilgiler aldıktan sonra salondan ayrıldı.

Spor salonunda oy sayımını bir süre izleyen CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ise partisinin üyelerinden bilgi aldı. Çelik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dün başlayan sayımlarda şu ana kadar 1030 sandıktan 593'ünün sayıldığını kaydetti.

Yeniden yapılan sayıma göre yaklaşık 900 oy önde olduklarını belirten Çelik, sayımın bu gece geç saatlerde veya yarın öğlen saatlerinde bitmesini öngördüklerini aktardı.

Her iki partiden de bazı milletvekillerinin gün içerisinde sayımı izledikleri görüldü.

Öte yandan salon önünde bekleyişini sürdüren partililer ile polis ekipleri arasında içeri alınma listeleri üzerinden kısa süreli bir tartışma yaşandı.



CHP'LİLER SAYDIRMAMAK İÇİN DİRENİYOR

Yeniden oy sayımı devam ederken, dışarıda bekleyenler arasında dün kavga çıktı. Cumhuriyet Halk Partililer, oyların yeniden sayılmasını engellemek için taşkınlık yaptı.

Partililerin kavgasını araya giren polis büyümeden engelledi. Çevik Kuvvet ekipleri tartışma sonrasında kurul önünde güvenlik önlemlerini artırdı.

Bilindiği üzere 31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre CHP Belediye Başkan adayı Hakan Bahçetepe yüzde 40.45 oranında oy almış; AK Parti Belediye Başkan adayı Hasan Tahsin Usta ise yüzde 40.12 oy alarak ikinci olmuştu.

CHP ile AK Parti arasında 879 oy farkı olduğu belirtilirken; AK Parti, Gaziosmanpaşa'da oyların yeniden sayılması yönünde itirazda bulundu. AK Parti'nin itirazı kabul edilerek oyların yeniden sayılmasına karar verildi.



CHP OY SAYIMINI ENGELLEDİ

AK Parti İstanbul Milletvekili Av.Adem Yıldırım seçim kurulundan yaptığı açıklamada; ''Gaziosmanpaşa'da ilçe seçim kurulunun ve itiraz üzerine verilen il seçim kurulu kararının saat 10:00 da uygulanmasına karar verilmiş olup saat 11:15 olmasına rağmen Cumhuriyet Halk Partililerin hakime ve kurula baskı yaparak sayım işlemini engellemeye çalışmaktadırlar. Oysa yapılan iş sadece mahkeme kararının uygulanma işidir. CHP liler neden mahkeme kararını uygulatmak istemiyor anlamakta zorluk çekiyoruz.'' sözleriyle yaşanan durumu kamuoyu ile paylaştı.

"SANDIK SONUCU BAŞ TACIMIZDIR"
Sürecin devamında resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Adem Yıldırım, "Yeniden bir seçim olmayacak olmuş seçimin yeniden sayımı olacak. Şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da sandıktan çıkacak sonuca sonuna kadar saygılıyız. Sandık sonucu baş tacımızdır" ifadelerini kullandı.

"Herkesi sükunete davet ediyorum, sabırlı olalım. Kazanan Gaziosmanpaşa olacaktır" diyen Yıldırım sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı;

Gaziosmanpaşa ilçemizde oyların tekrar sayılması ile ilgili basın mensuplarımıza açıklamalarda bulunduk.

Gaziosmanpaşalı hemşehrilerimizin iradesi sandığa yansımıştır.




8768 geçersiz oy 879 oy farkı oluşmuş olup yaptığımız itiraz üzerine seçim kurulları oyların yeniden sayılmasına karar vermiştir.

Sandığa yansıyan iradenin tutanaklara yansımasında bir eksiklik, aksaklık ya da hata olmuş mu olmamış mı bu durum yeniden sayım ile ortaya çıkacaktır.

Yeniden bir seçim olmayacak olmuş seçimin yeniden sayımı olacak.

Şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da sandıktan çıkacak sonuca sonuna kadar saygılıyız. Sandık sonucu baş tacımızdır.

İlk defa seçim yapmıyoruz son defa da yapmayacağız. İlk defa itiraz etmiyoruz son defa da itiraz edilmeyecek. Şimdi bizlere düşen itidaldir, sükunettir. Herkesi sükunete davet ediyorum, sabırlı olalım. Kazanan Gaziosmanpaşa olacaktır.

SAYIM SONA ERDİ
Oy sayımı sona erdi. Gaziosmanpaşa'da CHP adayı Hakan Bahçetepe seçimi kazanmış oldu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN