29 kişi hayatını kaybetti! İşte Masquerade Club'un yangından önceki ve sonraki hali...

Beşiktaş'ta 16 katlı binanın altındaki tadilat yapılan Masquerade Club adlı eğlence merkezinde çıkan yangında 29 kişi öldü. Yangına ilişkin işletme müdürü ve iş yerinin ortaklarının da aralarında bulunduğu, 9 şüpheli gözaltına alındı. Masquerade Club isimli eğlence mekanının yangından önceki ve sonraki görüntüleri de ortaya çıktı. Öte yandan Sabah Ek Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Sinan Özedincik mekan ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Giriş Tarihi 02 Nisan 2024, 18:00 Güncelleme 03 Nisan 2024, 15:36
29 kişi hayatını kaybetti! İşte Masquerade Club’un yangından önceki ve sonraki hali...

İÇİNDEKİLER

İstanbul Beşiktaş'ta 16 katlı binanın altında tadilat yapılan Masquerade Club isimli gece kulübünde çıkan yangında 29 kişi öldü.

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokağı'ndaki binanın eksi 1 ve eksi 2. katlarında faaliyet gösteren eğlence merkezinde, tadilat esnasında yangın çıktı.

29 KİŞİ ÖLDÜ
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangında 29 kişi hayatını kaybetti.

9 GÖZALTI: SİCİLLERİ KABARIK
Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında iş yeri sahipleri Mehmet Menduh C. ve Şahzade Ş. ile sorumlu müdür İsmet Ş., işletme müdürü Arda Arman P. ve iş yeri muhasebecisi Salim A., tadilat ile ilgili metal işleri sorumlusu Kahraman E., metal işleri firma sahibi Çağatay A., mobilyacı Ercan E. ve iş yeri ortağı Fatma D. olmak üzere toplam 9 şüpheli gözaltına alındı.

Yangın sırasında yaralanan 2 kişinin tedavisinin ise sürdüğü bildirildi.

TADİLATTAYDI
Sezonun en son etkinliğini 9 Mart tarihinde düzenleyen kulüp ardından tatile girerek tadilata başladı.

İlk ruhsat tarihi 1987 olan kulübün eski bir yapının alt katında hizmet veriyor olması sebebiyle süreç içerisinde çok kez tadilat yaptırdığı biliniyor. Bundan önceki son kapsamlı tadilatın ise 2018 yılında yaptırılarak ruhsatının yenilendiği belirlendi. Öte yandan 'Masquerade'nın Türkiye dışından çok sayıda ünlüyü çeşitli organizasyonlar ile sahneye çıkarttığı biliniyor.

AYNI ANDA BİN 400 KİŞİ
Gece kulübünün kapasitesinin bin 400 kişi olduğu ve haftada 5 bin kişiye hizmet verebildiği öğrenildi.

SABAH Ek Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Sinan Özedincik mekanın hikayesini yazdı.

İşte o yazı...

İLKLERİN KULÜBÜ

Yıl 1986...Aylardan Ekim... Gayrettepe Sinan Pasajı'nın alt katında, o döneme damgasını vuracak bir disko açıldı. Adı Discorium'du...

O zamanlar Discorium'da önce soul ve hip hop çalınır, belli bir zaman sonra açılış yapılırdı. Müzik kesilip alttan alta DJ Aydın'ın (Katırcıoğlu) verdiği 'Carmina Burana' ile önce ekranlarda diskonun üçgenli logosu görünür ve sonra coşanların görüntüleri ekrana yansırdı.

Bu açılış olayı biter bitmez ise tepedeki 'truss' aşağı iner, sis basılır ve belki gençlerin hayatında ilk kez orada gördüğü clay paky-vari- moving lights ve laser çalışmaya başlardı. 80'li yılların en bomba diskolarından biriydi Discorium. Gidenler bu mekandan öyle söz ederdi ki, gitmeyenler gidebilmenin yollarını arardı.

Burada konser vermek için kimler gelmedi ki... Mori Kante (Yeke Yeke), Snap (I've got the power), Technotronics (Pump Up The Jam), Gipsy Kings, La Toya Jackson, Lambada... Patronlar Celal-Ahmet Çapa kardeşler, müdür ise Kemal Koç'tu. Bir dönemin efsanesini bu denli anlattığıma göre bir nedeni var değil mi...

Evet, kapandıktan sonra bir dönem tv stüdyosu olarak da kullanılan bu mekan ardından Mojito oldu, son 14 yıldır da Masquarade olarak hizmet veriyor ve dünyaca ünlü futbolcu, basketbolcuları ağırlıyor.

ÖNCESİ VE SONRASI GÖRÜNTÜLERİ
Öte yandan 29 kişiye mezar olan Masquerade isimli gece kulübünün önceki görüntüleri de ortaya çıktı.

Masquerade Club yangın öncesi

İşte yangın sonrası küle dönen mekanın önceki görüntüleri...

Masquerade Club yangın öncesi

Masquerade Club yangın öncesi

Masquerade Club yangın öncesi