Başkan Erdoğan TBMM'de düzenlenen 'Milletvekilleri ile İftar Programı'na katıldı

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) iftar programına katıldı. Erdoğan, programda konuşma yapmazken TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa mesajı verdi.

Giriş Tarihi 02 Nisan 2024, 21:38 Güncelleme 02 Nisan 2024, 22:15
Başkan Erdoğan TBMM’de düzenlenen ’Milletvekilleri ile İftar Programı’na katıldı

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) iftar programına katıldı.

Başkan Erdoğan, bugün AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından TBMM'de düzenlenen 'Milletvekilleri ile İftar Programı'na katıldı.

Programa, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM başkanı Kurtulmuş'un yanı sıra bakanlar, milletvekilleri ve eski TBMM başkanları da katıldı.

KONUŞMA YAPMADI
Program, iftar yemeğinin ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua ile devam etti. Erdoğan, programda konuşma yapmazken milletvekilleri ile fotoğraf çekiminin ardından TBMM'den ayrıldı.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN YENİ ANAYASA MESAJI
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'de milletvekilleriyle bir araya geldiği iftar programında konuştu.

Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

"MEVCUT ANAYASADAN TÜRKİYE'NİN KURTULMA VAKTİ GELMİŞTİR"
Yerel seçim sonrasında 2028 yılına kadar 4 yıl seçimsiz dönemde Türkiye yönetilecektir. Siz milletvekili arkadaşlarımıza çok büyük sorumluluklar düştüğü bilinmektedir. Vakit darlığı dolayısıyla üzerinde duramayacağız ama hep birilerinin milletten kendini üstünde gördüğü ve anayasayı yapma işini de kendileri yaptığı darbe ürünü anayasalarla Türkiye yönetilmiştir. Yeni anayasa tercih değil, ülke için bir mecburiyettir.

Türkiye'nin güçlü bir anayasa yapma imkânı bu Meclis'te vardır. Artık kaç kere değiştirilirse değişsin darbelerin karanlık eserlerini taşıyan mevcut anayasadan Türkiye'nin kurtulma vakti gelmiştir.

Türkiye'nin katılımcı, güçlü bir anayasa yapma iradesi var. Türkiye'de anayasa yapma güçü TBMM'dedir. Dışında ve üstünde kimse veya çevrenin tek başına anaysa yapma ayrıcalığı olmaz. Diliyoruz ki, siyasi partilerimiz STK'larımız hukuk çevreleri görüşü olan herkes görüşlerini masaya getirir ve Türkiye'de yeni anayasanın yapılabilmesi gerçekleşir. Partilerin anayasası olmaz, anayasa teklifi olur.

Bugün İstanbul'da vahim bir olay gerçekleşti. 29 vatandaşımız yangında hayatlarını kaybetti. Soruşturma açılmış ve devam ediyor. Vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN