AK Parti Şırnak'ta kazandı! Hakkari'de oyunu rekor oranda artırdı! Seçmen enerji ve huzur dedi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde uzun yıllardır süren terör olaylarından en çok zararı gören illerin başında yer alan Şırnak ve Hakkâri'de son dönemlerde sağlanan huzur ve güven ortamı sandığa da yansıdı. AK Parti Hakkâri'de oyunu arttırdı. Dağlarında çıkan petrolle Türkiye'nin enerji üssü olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Şırnak'ta ise, sandıktan DEM Parti'ye kırmızı kart çıktı.

Giriş Tarihi 02 Nisan 2024, 09:47 Güncelleme 02 Nisan 2024, 12:45
AK Parti Şırnak’ta kazandı! Hakkari’de oyunu rekor oranda artırdı! Seçmen enerji ve huzur dedi

İÇİNDEKİLER

DEM Parti, seçimlerde yüzde 70 ve 80 arasında en yüksek oyu aldığı Hakkâri'de bu kez zorlandı. AK Parti Hakkâri'de sürpriz yaparken, seçimler iki aday arasında kıran kırana geçti.

14 PUAN ARTTI
Az bir oy farkla DEM adayı Mehmet Sıddık Akış kazanırken, AK Parti ise adayı İsmet Ölmez ilk kez Hakkâri'de oyları, geçen yerel seçime göre yaklaşık 14 puan arttırdı.



Ölmez'in seçim öncesi vaatlerinin kentte karşılık bulduğu yorumları yapıldı.

TERCİHLERİNİ AK PARTİ'DEN YANA KULLANDILAR
Hakkari'nin, Irak sınırına sıfır noktada yer alan ve terörden temizlenen Çukurca ile İran ve Irak'a sınırı olan Şemdinli ilçeleri, Büyükçiftlik, Durankaya ve Esendere beldeleri de yeniden tercihini AK Parti'den yana kullandı.


PETROL ÜSSÜ ŞIRNAK'TA DEM'E KIRMIZI KART
Hakkâri gibi terör olaylarından dolayı büyük acıların yaşandığı son olarak hendek olayları nedeniyle 6 mahallesi tamamen yıkılan Şırnak'ta, tercihini AK Parti belediyeciliğinden yana kullandı.

DEM Parti, seçimlerde yüzde 70 ve 80 arasında en yüksek oyu aldığı Hakkâri'de bu kez zorlandı. AK Parti Hakkâri'de sürpriz yaparken, seçimler iki aday arasında kıran kırana geçti.


Gabar Dağı'ndan çıkan petrolün yanı sıra, hali hazırda petrol keşiflerinin yapıldığı Şırnak, Türkiye'de enerji üssü olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, bölgede sandıktan DEM Parti'ye kırmızı kart gösteren sürpriz kent oldu.



AK Parti adayı Mehmet Yarka, rakibine yaklaşık 7 puan fark attı.

Sabah'ta yer alan habere göre; AK Parti, dağlarında huzur ve güvenin sağlandığı petrol arama çalışmalarının sürdüğü Kato Dağı'nın yer aldığı Beytüşşebap ile Uludere ilçesinde de kazandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN