İstanbul'da oy pusulaları okullara getirildi! Sandık yemini ederek göreve başladılar

Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için sandık başında. İstanbul'da, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanmaya saatler kala oy pusulaları güvenlik önlemleri altında okullara getirildi. Sandık başında bulunacak görevliler, sandık yemini ederek göreve başladı.

Giriş Tarihi 31 Mart 2024, 07:28 Güncelleme 31 Mart 2024, 07:31
İstanbul’da oy pusulaları okullara getirildi! Sandık yemini ederek göreve başladılar

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oy kullanma işlemi başlamadan önce görevliler, oy pusulalarını seçim kurullarından sabahın erken saatlerinde aldı.

OKULLAR GETİRİLDİ
Oy pusulaları güvenlik önlemleri altında okullara getirildi.

İstanbul'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alan sandık başkanları ve memurlar ile parti gözlemcileri, sabah erken saatlerde görev yapacakları okullara geldi.

Üsküdar, Aziz Mahmud Hüdayi Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kağıthane Aşık Veysel İlkokulu'nda oy verme işlemi başlamadan önce hazırlıklarını yapan görevliler, sandık başkanları tarafından söylenen kelimeleri tekrar ederek yeminlerini etti.



Sandık başındaki görevlilerin yemini ise şöyle:
"Hiçbir tesir altında kalmaksızın, hiç kimseden korkmadan, seçim sonuçlarının tam ve doğru olarak belirlenmesi için, görevimi kanuna göre, dosdoğru yapacağıma namusum, vicdanım ve bütün mukaddesatım üzerine ant içerim."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN