BUGÜN marketler, pazar yerleri, kuaförler, berberler, çay ocakları, kahvehaneler açık mı, kapalı mı? Seçim günü kapalı olan yerler!

Seçim günü yaklaşırken vatandaşlar, hangi mekanların açık olup olmayacağı konusunda merak içinde. İşte Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda seçim gününde kapalı olacak yerler... Marketler, pazar yerleri, kuaförler, berberler, çay ocakları, kahvehaneler açık mı, kapalı mı?

Giriş Tarihi 31 Mart 2024, 10:51 Güncelleme 31 Mart 2024, 10:51
BUGÜN marketler, pazar yerleri, kuaförler, berberler, çay ocakları, kahvehaneler açık mı, kapalı mı? Seçim günü kapalı olan yerler!

İÇİNDEKİLER

31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimler öncesi, vatandaşlar seçim günü hangi işletmelerin açık veya kapalı olacağını merak ediyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen kurallara göre, seçim gününde bazı işletmelerin kapalı olacağı duyuruldu. Oy kullanmak için sandığa gitmek isteyen vatandaşlar konu hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Peki, seçim günü nereler kapalı? İşte detaylar...

31 MART PAZAR MARKETLER AÇIK MI, KAPALI MI?

Mahalli İdareler Seçimlerinin yapılacağı 31 Mart Pazar günü marketler açık olacak. Zincir marketler her zamanki saatlerinde açılacak ve kapanacak.

Buna göre; BİM, A101, ŞOK, Migros, CarrefourSA gibi zincir marketler seçim günü açık olacak.

SEÇİM GÜNÜ NERELER KAPALI?

Seçim günü saat 06.00'dan gece 24.00'a kadar alkollü içki satışı yasak olacak.

Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlar dışında yerleşim yerlerinde kimse silah taşıyamayacak.

Seçim günü kahvehane, kıraathane ve internet kafe gibi bütün umumi eğlence yerleri kapalı olacak.

Eğlence yeri niteliğindeki lokantalarda yalnızca yemek verilebilecek.

Seçim günü saat 18.00'dan sonra düğünler yapılabilecek.

OY VERME SAATLERİ

Tüm yurtta oy verme işlemi sabah saat 08.00'de başlayıp akşam saat 17.00'de sona erecek. Ancak saat 17.00'ye geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, sandık kurulu başkanı tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oylarını kullanacak. Sandıkların kapandığı saat 17.00'den sonra gelen seçmenler ise hiçbir şekilde oy kullanamayacak.