CHP'li İBB Arnavutköy ilçesinde tek konutu dahi kentsel dönüşüme almadı | Bir skandal da Bahçelievler'de: 5 yılda sadece bir tane!

2019'daki yerel seçimler öncesi milyonlarca İstanbulluya depreme dayanaklı bir şehir sözü veren CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşümdeki beceriksizliği bir kez daha ortaya çıktı. CHP'li İBB'nin Arnavutköy ilçesinde tek konutu dahi kentsel dönüşüme almadığı belirtilirken Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, "KİPTAŞ Bahçelievler’de kaç bina yaptı? Sadece bir tane yapıldı. O binayı da E-5’in üzerinde Cengiz Topel Camii’nin yanında, günlük 2-3 milyon kişinin geçtiği yerde, ‘Herkes görsün’ diye İBB KİPTAŞ tabelası bulunuyor." dedi.

Giriş Tarihi 30 Mart 2024, 12:39 Güncelleme 30 Mart 2024, 13:09
CHP’li İBB Arnavutköy ilçesinde tek konutu dahi kentsel dönüşüme almadı | Bir skandal da Bahçelievler’de: 5 yılda sadece bir tane!

İÇİNDEKİLER

Seçilmeden önce milyonlarca İstanbulluya depreme dayanaklı bir şehir sözü veren CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kentsel dönüşümdeki beceriksizliği bir kez daha ortaya çıktı.



CHP'li İBB'nin Arnavutköy ilçesinde tek konutu dahi kentsel dönüşüme almadığı bildirildi. İBB'nin, Bahçelievler'de ise 5 sene içinde sadece bir konutu dönüştürdüğü öğrenildi. Söz konusu binanın E-5'in üzerinde günlük 2-3 milyon kişinin geçtiği yerde olduğu öğrenildi.


BAHADIR: BAHÇELİEVLER'DE 5 YILDA SADECE 1 BİNA KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRDİ
Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, ilçesinin nüfus olarak İstanbul'un 6., Türkiye'nin 16. İlçesi olduğunu söyledi.




Bahadır, "Nasıl Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nın TOKİ'nin varsa İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin elinde KİPTAŞ var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, 'Ben yıllık 20 bin, 5 yılda 100 bin bina yapacağım' dedi. Biz nüfus olarak İstanbul'un 6., Türkiye'nin 16. ilçesiyiz."

"Bahçelievler'de 5-6 bin binanın dönüşmesi gerekiyor. KİPTAŞ Bahçelievler'de kaç bina yaptı? Sadece bir tane yapıldı. O binayı da E-5'in üzerinde Cengiz Topel Camii'nin yanında, günlük 2-3 milyon kişinin geçtiği yerde, 'Herkes görsün' diye İBB KİPTAŞ tabelası bulunuyor." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN