CHP'li İzmir Belediyesi yangın yeri! Maaş zammını beğenmeyen İZSU, İZBOĞA, İZBETON ve İZULAŞ greve gidiyor!

Son dakika haberleri... Yerel seçimlere adım adım yaklaşırken yıllardır CHP yönetiminde olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU, İZBOĞA, İZBETON ve İZULAŞ'ta kriz yaşanıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesinin yüzde 30'luk maaş artışını kabul etmeyen sendika eylem kararı aldı.

Giriş Tarihi 18 Mart 2024, 08:43 Güncelleme 18 Mart 2024, 10:03
CHP’li İzmir Belediyesi yangın yeri! Maaş zammını beğenmeyen İZSU, İZBOĞA, İZBETON ve İZULAŞ greve gidiyor!

İÇİNDEKİLER

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde örgütlü Türk İş'e bağlı Belediye İş Sendikası ile işverenin yetkilendirdiği SODEM-SEN arasında geçtiğimiz Ocak ayından bu yana süren ve 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.


OTOBÜSLER KONTAK KAPATACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesinin yüzde 30'luk maaş artışını kabul etmeyen sendika eylem kararı aldı. Sendikaya üye işçiler geçtiğimiz günlerde önce yarım gün ardından da 2 saat süreyle iş bıraktı. Sabah'ta yer alan habere göre, Geçtiğimiz günlerde taraflar tekrar masaya otursa da sonuç çıkmadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin uzlaşmaz tavrı karşısında sendika yönetimi yarın 3'üncü kez iş bırakacak. Konak Pier Önü'nde toplanan işçiler Hisarönü'de CHP'li başkan Tunç Soyer'in makamının da bulunduğu Egemenlik Evi'ne yürüyecek.Sendika burada basın açıklaması yapıp oturma eylemi gerçekleştirecek.

Eylem boyunca her gün sefere çıkan 1500 otobüsten 250 tanesi kontak kapatıp sefere çıkmayacak. Otobüslerin sefere çıkmaması kent içi toplu ulaşımda aksamalara neden olabilecek.



KARARLILIĞIMIZI GÖSTERECEĞİZ
Konuya ilişkin Belediye-İş Sendikası İzmir Şubeleri'nden yapılan ortak açıklamada "Sendikamız üye, yönetici ve temsilcileri alın terinin hakkını almak, kararlılığını dosta düşmana gösterecek" denildi. Sendika uzlaşma olmaması halinde eylemlerin giderek aratacağını da sözlerine ekledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN