Son dakika: Çiğli'den havalanan askeri helikopter Urla'ya zorunlu iniş yaptı: Bir personel yaralandı

Son dakika haberi... İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nden havalanan askeri helikopterin, Urla ilçesine Bağlı Bademler köyünde boş bir araziye zorunlu iniş yaptığı, 1 personelin yaralandığı bildirildi.

Giriş Tarihi 05 Mart 2024, 14:50 Güncelleme 05 Mart 2024, 18:12
Son dakika: Çiğli’den havalanan askeri helikopter Urla’ya zorunlu iniş yaptı: Bir personel yaralandı

İÇİNDEKİLER

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üssü'nden havalanan askeri helikopter, Urla ilçesine Bağlı Bademler köyünde boş bir araziye zorunlu iniş yaptı.

İzmir Valiliği, Urla ilçesinde acil iniş yapan askeri helikopterdeki 3 kişilik mürettebatta yer alan 1 personelin yaralandığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığına bağlı eğitim amaçlı faaliyet gösteren askeri helikopterin Urla ilçesi Bademler Mahallesi sınırlarında acil olarak sert iniş yaptığı belirtildi.

Açıklamada, "Helikopterdeki 3 mürettebattan 1 personel yaralanmış, 2 personel olaydan herhangi bir yara almadan kurtulmuşlardır. Tüm personelin olay yerinden sorunsuz olarak nakilleri sağlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

MSB'DEN AÇIKLAMA: İNCELEME BAŞLATILDI

Çiğli'den havalanan askeri helikopterin Urla'ya zorunlu inişi sonrası MSB'den açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

2'nci Ana Jet Üs Komutanlığından (Çiğli/İzmir) kalkan bir adet helikopterimiz teknik bir arıza nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kalmıştır. Helikopterimizde hasar meydana gelmiştir. Olayda yaralanan bir personelimiz hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Olayla ilgili inceleme başlatılmıştır.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN