Çağrı yapıldı: Mescid-i Aksa’ya akın! Kudüs’te katliamın ve işgalin gölgesinde 11. Cuma

Son dakika haberi! İşgal altındaki Gazze’de haftalardır sivillere soykırım uygulayan terör devleti İsrail, Batı Şeria’ya baskınları sürdürürken Kudüs’te ise her Cuma günü cemaate saldırıyor ve Filistinlilerin ibadetine engel oluyor. Soykırımın 11. cumasında da gözler Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya çevrildi. Kudüs'te bulunan tüm Müslümanların Mescid-İ Aksa'ya namaz kılmak için akın etti. Doğu Kudüs'te Cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere kısıtlamalar devam ederken katil İsrail polisi Müslümanlara biber gazıyla müdahale etti. Ayrıca İsrail güçleri, Filistinli kalabalığa TOMA'dan tazyikli pis su sıktı.

Giriş Tarihi 22 Aralık 2023, 10:58 Güncelleme 22 Aralık 2023, 15:12
Çağrı yapıldı: Mescid-i Aksa’ya akın! Kudüs’te katliamın ve işgalin gölgesinde 11. Cuma

İÇİNDEKİLER

Katil İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 20 bini aştı, 53 bin 320 kişi yaralandı. İşgalci İsrail'in Gazze'deki saldırıları sürüyor. Dünya Sağlık Örgütü Gazze'nin kuzeyinde artık çalışan bir hastanenin kalmadığını açıkladı.

SOYKIRIMIN GÖLGESİNDE 11. CUMA
İşgal altındaki Gazze'de haftalardır sivillere soykırım uygulayan terör devleti İsrail, Batı Şeria'ya baskınları sürdürürken Kudüs'te ise her Cuma günü cemaate saldırıyor ve Filistinlilerin ibadetine engel oluyor. Soykırımın 11. cumasında da gözler Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya çevrilmişti.



BİBER GAZIYLA MÜDAHALE
İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'da cuma namazını 11 haftadır engelleyen İsrail polisi, cuma namazını Aksa çevresinde kılmak isteyen Filistinlilere müdahale ederek 2 Filistinliyi yaraladı.

Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki sokakları demir bariyerlerle kapatan İsrail güçleri, sabah saatlerinden itibaren Filistinli gençlerin hatta zaman zaman yaşlı Filistinlilerin de Aksa'ya girişine izin vermedi.

Mescid-i Aksa'ya alınmayan Filistinliler, cuma namazını Aksa'nın çevresindeki mahallelerde kılmak için toplandı.


İsrail polisi, cuma namazı için Mescid-i Aksa yakınındaki Vadi el-Cevz Mahallesi'nde toplanan yüzlerce Filistinliye müdahale etti.

İsrail güçleri, Filistinlilere yoğun gaz bombası ile saldırırken Filistinli gençler ise çevrede ateş yakarak polise karşı koydu.

Atılan gaz bombalarından biri Filistinli bir kişinin aracının camına isabet ederek araçta hasar oluşturdu.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamaya göre, Doğu Kudüs'teki Bab el-Amud ve Bab el-Esbat'ta (Aslanlı Kapı) İsrail polisi tarafından darbedilerek yaralanan 2 Filistinliye tıbbi müdahalede bulunuldu. Yaralı Filistinliler, tedavi edilmek üzere hastaneye nakledildi.

TOMALARLA PİS SU

Ayrıca İsrail güçleri, Filistinli kalabalığa TOMA'dan tazyikli pis su sıktı.

İsrail güçleri Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmasını 11 haftadır kısıtlıyor.

İSRAİL'İN GAZZE KATLİAMINDA 77. GÜN

A Haber muhabiri Mehmet Geçgel son durumu sıcak bölgeden aktardı. Gece boyu saldırıların devam ettiğini belirten Geçgel, "Bugün iletişim tamamen kopmuş durumda. ABD çatışmalara ara verilmesini istemiyor." dedi.

Bugün farklı bir Cuma olacağına dikkat çeken Geçgel, Kudüs'te bulunan tüm Müslümanların Mescid-İ Aksa'ya namaz kılmak için akın edeceğini bildirdi. Geçgel bu yüzden Aksa'nın daha kalabalık olması beklendiğini ifade etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN