Facia için saat verildi! AKOM-AFAD'tan uyarı SMS'i! İstanbul, Ankara, Aydın, Balıkesir, Antalya, Bursa, Erzincan, Erzurum...

Türkiye genelinde hava durumu ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. AKOM ve AFAD, İstanbul, Ankara, Aydın, Balıkesir, Antalya, Bursa, Erzincan, Erzurum, Giresun başta olmak üzere birçok il için peş peşe hava durumu uyarıları yayınlıyor. Özellikle hafta sonu boyunca, tüm yurtta soğuk ve yağışlı havanın etkili olması bekleniyor. Marmara Bölgesi'nde ise şiddetli rüzgarların yaşanacağı tahmin ediliyor. Hem gün hem de saat olarak detaylı bilgiler veriliyor, bu nedenle vatandaşlar uyarılara büyük ilgi gösteriyor.

Giriş Tarihi 18 Kasım 2023, 10:14 Güncelleme 18 Kasım 2023, 10:14
Facia için saat verildi! AKOM-AFAD’tan uyarı SMS’i! İstanbul, Ankara,  Aydın, Balıkesir, Antalya, Bursa, Erzincan, Erzurum...

İÇİNDEKİLER

AKOM ve AFAD tarafından yapılan duyurular, hava koşullarıyla ilgili son dakika gelişmelerini içeriyor. Bu duyurularda, vatandaşların soğuk ve yağışlı havaya karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulanıyor. Özellikle Marmara Bölgesi'nde etkili olacak şiddetli rüzgarlar konusunda ekstra tedbirler alınması öneriliyor. Hafta sonu boyunca tüm yurt genelinde etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı hava, Marmara Bölgesi'nde şiddetli rüzgarlarla birleşecek. İstanbul Valiliği, vatandaşları olası olumsuzluklara karşı tedbir almaları konusunda uyardı. İşte tüm detaylar...

40 SEFER İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul'da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle MADKOM (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı uyarınca toplam 40 seferinin karşılıklı olarak iptal edildiğini duyurdu.

BALKANLARDAN GELİYOR

İstanbul'a hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı hava geliyor. Sıcaklıklar da fırtınayla birlikte 8-10 derecelere düşecek.

AKOM UYARISI

İstanbul'a hafta sonu Balkanlar üzerinden soğuk ve yağışlı sistemi giriş yapacak. Sistemin etkisiyle rüzgârın yarın öğle saatlerinden (12:00) itibaren lodos yönünden (40-60km), pazar erken saatlerden (01:00) itibaren ise karayelden (50-80km), kuzey bölgelerde kısa süreli hamlelerle tam fırtına (90-110km/s) şeklinde etkili olması bekleniyor.

06.00'DA BAŞLIYOR

Kuzeyin soğuk havasını hızlı bir şekilde bölgemize taşıyan sistem nedeniyle yarın akşam saatlerinden itibaren sıcaklıklarda ani düşüş ( 8-10°C) yaşanacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli sağanak yağmur, yarın saat 06.00 ile pazar günü saat 20.00 arası beklenirken, kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın ise yarın saat 10.00 ile pazar günüsaat 20.00 arası esmesi öngörülüyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ UYARISI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "İstanbul'da cumartesi günü sabah saatlerinden, pazar öğle saatlerine kadar çok kuvvetli sağanak yağışın etkili olacağı tahmin edilmektedir. Su baskınlarına karşı tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

"Kuvvetli fırtına ve tam fırtına beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır."

66 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın (18 Kasım) toplam 66 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi.

SARI KODLU UYARI VERİLEN İLLER

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Niğde, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Yozgat, Aksaray, Karaman, Bartın, Karabük, Osmaniye, Düzce, Kilis, Kırıkkale, Kilis, Osmaniye

TURUNCU KODLU UYARI VERİLEN İLLER:

Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Burdur, Bursa, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Mersin, İstanbul, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Bayburt, Karaman, Yalova

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Artvin ve Hakkari çevreleri ile gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli'de yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, kıyılarda yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın gece saatlerinde Marmara'da güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.