Başkan Erdoğan'dan AB ülkelerine Gazze tepkisi: Ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AB ülkelerine Gazze tepkisi gösterdi. "Ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler" dedi. Erdoğan, "Çatışmaların engellenmesi için diplomatik girişimleri sürdürüyoruz. Gazze’ye bugüne kadar 230 tonu aşan 10 uçak dolusu insani yardım malzemelerimizi sevk ettik" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2023 Güncelleme 10 Kasım 2023, 06:58
Başkan Erdoğan’dan AB ülkelerine Gazze tepkisi: Ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Liderler Zirvesi'nde önemli açıklamalar yaptı:

Filistin topraklarındaki çatışmalar hepimizin yüreğini dağladı. Saldırıda 34. günü geride bıraktık. Acımasızca öldürülen kişilerin yüzde 73'ü kadın ve çocuklardan oluşuyor.



Sivil yerleşim yerlerini bombalamaya devam ediyorlar. Çocukları dahi katleden fanatizm ile karşı karşıyayız. Batılı ülkeler katliamı uzaktan seyrediyor. Bırakın eleştiriyi ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler.



15 Kasım'da İstanbul'da devlet ve hükümet başkanları eşlerinin katılımı ile uluslararası bir toplantı gerçekleşecek. Gazzeli masumların acısının dindirilmesi için güçlü bir duruş sergilenecek. Sesimizin yükseltilmesi çok mühim.



Paris'te 25 kişi öldürüldüğünde dünya liderleri birlikte yürüdü, 10 binin üzerinde insan öldürüldü dünya sessiz. Çoğu çocuk ve kadın... Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya geldi. İsrail-Gazze savaşıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN