Dünya onu İsrailli askere attığı tokatla tanımıştı! META provokasyonu yine devrede: Filistin'in 'cesur kızı' Ahed Tamimi sahte paylaşım yüzünden gözaltında!

Üç kez İsrail kurşunuyla yaralanan Filistin'in cesur kızı Ahed Tamimi'yi (22) tüm dünya İsrailli askere attığı tokatla tanımıştı. İsrail'in Filistin soykırımı 32. günde devam ederken "Filistin'in cesur kızı" olarak tanınan Ahed Tamimi yapmadığı bir paylaşım yüzünden gözaltına alındı. Tamimi'nin ailesi kendisinin sosyal medya kullanmadığını ifade ederken Tamimi'nin annesi "Ahed’in adına açılmış fakat hiçbir bağlantısı olmayan bir sürü hesap var” dedi. İsrail ulusal güvenlik bakanı Itamar Ben Gvir ise Tamimi'yi tutuklayan askerleri tebrik etti. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 07 Kasım 2023, 19:36 Güncelleme 07 Kasım 2023, 21:59
Dünya onu İsrailli askere attığı tokatla tanımıştı! META provokasyonu yine devrede: Filistin’in ’cesur kızı’ Ahed Tamimi sahte paylaşım yüzünden gözaltında!

İÇİNDEKİLER

Tüm dünya onu, henüz 13 yaşındayken İsrailli askere attığı tokatla tanıdı.

22 yaşındaki Ahed Tamimi, kuzenini vuran İsrailli askere karşı cesur duruşuyla tüm dünyanın takdirini kazanmıştı.

SAHTE INSTAGRAM PAYLAŞIMI DOLAYISIYLA...
İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde, "Filistinli cesur kız" Ahed Tamimi'yi adına açılan sahte Instagram hesabı paylaşımı dolayısıyla gözaltına aldı. Bu, onun adına İsrailli Batı Şeria'daki yerleşimcilerin "katledilmesi" çağrısında bulunan bir Instagram gönderisinin yayınlanmasının ardından geldi.

INSTAGRAM'DA NE YAZDI:
"Yerleşimcilere mesajımız:
(Biz) El Halil'den Cenin'e kadar Batı Şeria'nın tüm şehirlerinde sizi bekliyoruz.
Seni katledeceğiz ve sen de Hitler'in sana yaptığının şaka olduğunu söyleyeceksin.
Kanını içeceğiz ve kafatasını yiyeceğiz.
Haydi, seni bekliyoruz."

AİLESİ YALANLADI
Annesi Neriman Tamimi, Pazartesi günü İsrail askerlerinin Nabi Saleh köyündeki evlerine girdiğini, eşyalarını yağmaladığını ve ardından kızını götürdüğünü söyledi. İsrail güçlerinin Tamimi'yi "yerleşimcilerin öldürülmesi çağrısında bulunmak ve Hitler'in yaptıklarının yeterli olmadığını, ancak Ahed'in Instagram hesabı olmadığını söylemekle" suçladığını söyledi.

GÖNDERİ VE HESAP YOK OLDU
Tamimi'nin ailesi kızlarının bir Instagram hesabının olmadığını ve paylaşımın sahte olduğunu söyledi.

Aynı zamanda İsrailli askerlerin tutuklama gerekçesi olarak gösterdiği paylaşım artık internette görüntülenmiyor, ayrıca Tamimi'nin adı ve fotoğrafının bulunduğu hesapta aktif bulunmuyor.

TERÖRİST OLARAK NİTELENDİRDİLER
İsrail ulusal güvenlik bakanı Itamar Ben Gvir, eski adıyla Twitter'da X hesabında "terörist" olarak nitelendirdiği Bayan Tamimi'yi tutuklayan güvenlik güçlerini tebrik etti.

DESTEKÇİLER BAHANE OLDUĞUNU VURGULADI
Destekçiler, çevrimiçi paylaşımın aktivisti tutuklamak ve dünya Gazze'deki çatışmayla meşgulken muhaliflere baskı yapmak için bir bahane olduğunu iddia etti.

ZUCKERBERG SANSÜRE BAŞLAMIŞTI
ABD'li Mark Zuckerberg'in CEO'su olduğu META'ya bağlı sosyal medya platformları Filistinlilerin sesini dünyaya duyurmasını engellemek için sosyal medyada büyük bir sansür uyguluyor. Filistin'in sesi olmak isteyen binlerce kullanıcı ise META'nın engeline maruz kalıyor. Filistin konulu içerikleri kısıtlayan Zuckerberg'den yeni sosyal medya hamlesi geldi. Batı'nın Filistin'e yönelik sansürü giderek artıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN