Gazze'de Felluce hazırlığı! Soykırımcı İsrail'in harekat planını 'Orta Doğu kasabı' Glynn hazırlayacak: "Siviller daha da tehlikede"

Felluce kasabı olarak bilinen, elinde 6 bin sivilin kanı bulunan ABD'li General James Glynn'ın Gazze'ye kara harekatı öncesi İsrail ordusunu eğiteceği öğrenildi. Meskun mahalda tecrübesiz olan İsrail ordusu tünellerle çevrili Gazze'ye girmekten çekinirken ABD, General James Glynn'ı İsrail'e gönderdi. "ABD ordusu ile İsrail'i birbirinden ayırt etmemek lazım" diyen eski Hava Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanı Gürsel Tokmakoğlu, "Glynn gibi bir ismin ortaya çıkmasıyla söyleyebiliriz ki siviller daha da tehlikede. Bunlar sonuca odaklı askerler. Sivile bakmazlar, bu kafa yapısına sahip insanlar bunlar" dedi.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2023, 10:55 Güncelleme 25 Ekim 2023, 12:16
Gazze’de Felluce hazırlığı! Soykırımcı İsrail’in harekat planını ’Orta Doğu kasabı’ Glynn hazırlayacak: Siviller daha da tehlikede

İÇİNDEKİLER

"Orta Doğu'yu değiştireceğiz" diyerek açık açık niyet beyan eden katliam devleti İsrail, ABD'nin kesintisiz desteğinin gölgesinde Gazze'de Müslümanlara yönelik sistematik bir soykırım işliyor.

Sivilleri ve yerleşim yerlerini günlerdir aralıksız fosfor bombalarıyla vuran gözü dönmüş Tel Aviv, Gazze'de bulunan El Ehli Baptist Hastanesi'ni hedef alacak kadar soykırımın dozunu artırdı. Hastane katliamında aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 500 Filistinli şehit düştü.



2360 ÇOCUK ŞEHİT
Soykırımın 19. gününde ortaya çıkan tablo ise yürek sızlattı. Gazze'de 2 bin 360'ı çocuk ve 1292'si kadın olmak üzere 5 bin 791 kişi şehadet şerbeti içti. 16 bin 297 Filisinli de yaralandı.

ABD VE BATI ŞEYTANIN AVUKATLIĞINI ÜSTLENDİ
Modern soykırım devleti İsrail, Gazze'de sistematik katliamlara imza atarken ABD, İngiltere ve Avrupa'nın başını çektiği Batı bloğu şeytanın avukatlığını üstlenmiş vaziyette.



ABD Başkanı Joe Biden Tel Aviv'e gitti, İsrail Başbakanı Netanyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile sarmaş dolaş pozlar verdi. İsrail'e hem maddi hem de askeri sınırsız destek sağladı.

Katliam ordusuna yaptığı kanlı yatırımı "Amerika'ya nesiller boyu fayda sağlayacak yatırım" olarak niteledi.


FELLUCE KASABI GAZZE'YE
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken Felluce kasabı olarak bilinen, elinde 6 bin sivilin kanı bulunan ABD'li General James Glynn'ın Gazze'ye kara harekatı öncesi İsrail ordusunu eğiteceği öğrenildi.

İSRAİL ORDUSU MESKUN MAHALDA TECRÜBESİZ
İsrail, meskun mahal çatışmalarında ordusunun tecrübesiz oluşu nedeniyle Gazze'ye girmekten çekiniyor. Washington yönetimi, Tel Aviv'in bu alandaki eksikliğini gidermek amacıyla, ABD Deniz Piyade Kolordusu'nun 2. adamı Glynn'i, operasyonu planlamak ve "işgalcinin kayıplarını minimuma indirmek" hedefiyle İsrail'e gönderdi.

300 bin kişilik ordusunu ve yüzlerce tankını Gazze sınırına yığan İsrail'in, buna karşılık kara operasyonu yürütecek yetkinlikte olmadığı düşünülüyor.


SAVAŞ SUÇLARIYLA DOLU BİR KARİYER
Savaş suçları ile dolu kariyeri nedeniyle "Felluce Kasabı" olarak anılan Glynn, 1989 yılından beri ABD ordusunda görev alıyor.

Hem Körfez Savaşı hem de Irak Savaşı'nda üst düzey görevler alan Glynn, 2. Felluce Savaşı'nda gerçekleştirilen sivil katliamın baş müsebbibi. ABD'li general, Suriye'de de DEAŞ'a karşı PKK uzantısı SDG/YPG'yi komuta etti kontrgerilla saldırılarını planladı.

Sadece en üst düzey komutanlara verilen "3 yıldızlı" rütbeye sahip olan Glynn'in katliamlarına yeni bir sayfa eklemek için Gazze'ye yönelik saldırı planını hazırlayacağı belirtiliyor.



"ABD ORADA BİR TEMSİLCİLİK AÇTI..."
Eski Hava Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanı Gürsel Tokmakoğlu, "Orta Doğu Kasabı" olarak bilinen ABD'li General James Glynn'ın Gazze'de soykırıma imza atan srail ordusunu eğitecek olmasını A Haber canlı yayınında değerlendirdi.


"Sadece eğitim desteği olarak bakmayın buna! ABD orada bir temsilcilik açtı" diyen Tokmakoğlu, "Glynn'ın tecrübesi tünellerin olmadığı bir Felluce idi. Şimdi tünellerin olduğu bir Gazze var. En bariz fark bu" ifadelerini kullandı.



"GAZZE'DE SİVİLLER DAHA DA TEHLİKEDE"
Gazze'deki sivillerin büyük bir tehlike altında olduğunu dile getiren Gürsel Tokmakoğlu şu ifadeleri kullandı;

ABD ordusu ile İsrail'i birbirinden ayırt etmemek lazım. Birebir aynı şekilde bunlar organize olup çalışabiliyorlar. Dolayısıyla uzun bir süre Glynn'ın orada kalacağını söyleyebiliriz. Glynn gibi bir ismin ortaya çıkmasıyla söyleyebiliriz ki siviller daha da tehlikede. Bunlar sonuca odaklı askerler. Sivile bakmazlar, bu kafa yapısına sahip insanlar bunlar.


"ABD, İSRAİL'İN ŞEHİR SAVAŞINA HAZIR OLMADIĞINI SÖYLÜYOR"
Beykoz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Küntay ise "Netanyahu ve hükümet Gazze'ye karadan girmek istiyor. Bu yüzden ABD bir komutan gönderdi. Bu 3 yıldızlı ABD için önemli bir general. General Glynn bu ismi ileride çok duyacağız. Son dönemde DEAŞ ile mücadele eden biri. Burada bir şehir savaşı olacak. ABD, İsrail'in buna hazır olmadığını söylüyor. General Glynn İsrail'e bu konuda tavsiyelerde bulunacak" değerlendirmesinde bulundu.