Savaş değil katliam! Başkan Erdoğan Netanyahu yönetimine uyarılarda bulundu

Erdoğan, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalarla ilgili çok net konuştu. Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekip Netanyahu yönetimine uyarılarda bulundu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ekim 2023 Güncelleme 12 Ekim 2023, 07:01
Savaş değil katliam! Başkan Erdoğan Netanyahu yönetimine uyarılarda bulundu

İÇİNDEKİLER

Savaşın da bir ahlakı olduğuna inanıyoruz! İsrail'deki sivillerin öldürülmesine karşıyız. Aynı şekilde Gazze'deki masumların bombalanmasını kabul etmiyoruz. Utanç ve rici yöntemle yürütülen çatışma, savaş değil katliamdır.



Gazze'ye yönelik orantısız saldırılar, İsrail'i, dünya kamu oyunda hiç beklemediği bir konuma itebilir. Bu, devlet değil ancak örgüt refleksi olabilir. Mesele sadece oradaki insanların sorunu değil, tüm kurumların haysiyet sorunudur.



FELAKETİN NOTLARI: KARADAN VURDULAR
İsrail ordusu, hava saldırılarından sonra karadan da top atışına başladı
Gazze'de taş taş üstünde kalmadı. 300 bin kişi, evlerini bırakıp kaçtı
Yaklaşık 1200 İsrailli ve binden fazla Filistinli'nin öldüğü açıklandı.




ÖRGÜT UYARISI! UYARISI!
- Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı. HAMASİsrail çatışmalarıyla ilgili uyardı:
- İsrail topraklarındaki sivillerin öldürülmesine açıkça karşı çıkıyoruz. Aynı şekilde Gazze'deki masumların hiçbir ayrım gözetilmeden sürekli bombardımana maruz bırakılarak katledilmelerini de asla kabul etmiyoruz.
- Bir şehrin suyunu, elektriğini, giriş çıkışlarını kesip, alt yapısını çökerterek, camisinden kilisesine, tüm ibadethanelerini, okullarını yıkarak, sivillerin binalarını bombalarla yıkarak utanç verici yöntemle yürütülen bir çatışma, savaş değil katliamdır.
- Gazze'ye yönelik orantısız ve her türlü ahlaki temelden yoksun saldırıları dünya kamuoyu nezdinde İsrail'i hiç beklemediği ve istemeyen bir konuma itebilir.




- Sivil yerleşimleri bombalamak, sivil insanları kasten öldürmek, bölgeye insani yardım getiren araçları engellemek, üstelik bütün bunları maharet gibi sunmaya kalkmak devlet değil, ancak örgüt refleksi olabilir.
- İsrail devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa, sonunda örgüt gibi muamele görmeye başlayacağını unutmamalıdır.
- BM ve diğer kuruluşlar Filistin halkını tek başına bırakmış, ahde vefa göstermemiş, Filistinliler'in hak ve hukukunu koruyamamıştır.
- Bölgemizi içine girdiği bu anafordan süratle çıkarmak için Türkiye olarak, arabuluculuk ve 'adaletli hakemlik' dahil üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız.



- Bölgede etki sahibi aktörlerin sükuneti tesis etme yerine yangına adeta körükle giden kışkırtıcı tavrını esefle karşılıyoruz.
- Amerika, Avrupa ve diğer bölgelerdeki devletleri taraflar arasında hakkaniyetli, adil ve insani değere dayalı tutumlar almaya çağırıyoruz.
Başkan Erdoğan, İsrail'e uyarı yaptı: Bu savaş değil katliamdır. İsrail devlet gibi değil de örgüt gibi davranmaya devam ederse, örgüt muamelesi görmeye mahkumdur.
Başkan Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun ile görüştü. Türkiye'nin saldırılardan etkilenen sivillere yardım ulaştırılması için çalışma başlattığını söyledi.

ERDOĞAN REHİNELER İÇİN DEVREDE
Başkan Erdoğan'ın rehineler için müzakere sürecinin yürütülmesi talimatı verdiği öğrenildi. Hamas'ın elinde İsrail, Çin, Tayland, Almanya, ABD ve Nepal vatandaşı 150 sivil rehinenin olduğu tahmin ediliyor. Erdoğan'ın müzakere talimatı sonrası Hamas, İsrailli bir kadını ve çocuğunu serbest bıraktı.

1967 MESAJI
Erdoğan; "Bölgeye kalıcı huzur ve barış, BM kararlarına dayanan 1967 sınırlarıyla bir Filistin Devleti'nin kurulmasıyla ve tüm dünya tarafından tanınmasıyla gelebilir" dedi.

İYİ PAARTİ'YE KAPIMIZ AÇIK
Erdoğan, yerel seçimlere de değindi. "İstanbul ve Ankaralılar'a belediyeciliği göstereceğiz" dedi ve ekledi: Cumhur İttifakı'na katılmak isteyen herkese kapımız açık. İyi Parti için de aynı şekilde!

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN