Sevan Nişanyan'dan "Gazze" yorumu! İsrail'e tepki gösterdi: Yüzsüzlük alçaklık namussuzluk

Muhalif tavrıyla tanınan Ermeni Yazar Sevan Nişanyan İsrail'in Filistin'i bombalamasına ilişkin flaş açıklamalar yaptı. Abluka altındaki Gazze' üzerinden İsrail'e tepki gösteren Nişanyan, "Bir açık hava toplama kampı 17 yıldır insanların aç bırakıldığı basbaya Varşova Gettosu niteliğindeki bir yer Gazze." dedi. Sevan Nişanyan, "Gidip o toplama kampının hemen karşısına, tellerin dışına 'barış için rock festivali' yapmaya kalkmak, yüzsüzlüğün, alçaklığın ve namussuzluğun aşırı bir ucudur. " ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2023, 12:51 Güncelleme 10 Ekim 2023, 15:08
Sevan Nişanyan’dan Gazze yorumu! İsrail’e tepki gösterdi: Yüzsüzlük alçaklık namussuzluk

İÇİNDEKİLER

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonun ardından İsrail abluka altındaki Gazze'ye yönelik saldırıların dozunu artırdı. 700'den fazla Filistinli hayatını kayberderken İsrail'in Gazze'ye yönelik bombalaması devam ediyor.

ERMENİ YAZAR SEVAN NİŞANYAN'DAN FLAŞ GAZZE YORUMU
Muhalif tavrıyla bilinen Ermeni Yazar Sevan Nişanyan İsrail'in Filistin saldırıların ilişkin yorumda bulundu. İşgal altındaki Gazze'yi anlatan Nişanyan İsrail'e de sert tepki gösterdi.

"İNSANLARIN AÇ BIRAKILIP BOMBALANDIĞI YERLER "
Nişanyan şunları söyledi:
"Bir açık hava toplama kampı, 17 yıldan beri insanların hapsedildiği, aç bırakıldığı ve zaman zaman bombalandığı, dışarıya seyahat edemedikleri, basbaya Varşova Gettosu niteliğinde bir yer Gazze.

İSRAİL'E TEPKİ: YÜZSÜZLÜK ALÇAKLIK NAMUSSUZLUK
Ve gidip o toplama kampının hemen karşısına, tellerin dışına barış için rock festivali yapmaya kalkmak, yüzsüzlüğün, alçaklığın ve namussuzluğun aşırı bir ucudur.

Psikopat davranışıdır, bence her şeyi hak eder böyle bir şeye girişen..."

NAZİ BENZETMESİ
Nişanyan sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yani sen gelip insanların sokağa bile çıkmaktan korktuğu dışarı çıkamadığı ve aç yaşadığı yerin dikenli tellerinin hemen dışında müzik festivali düzenliyorsunuz. Böyle bir şey yapmak nasıl bir ruh halidir nasıl bir psikolosinin eseridir. Filmlerde ikinci dünya savaşı sahnelerini görürsünüz toplama kampında insanlar aşşağılanırken sefalet çekerken ve öldürülürken hemen dışında nazi subayları eğlenirler benzerliği bir düşünün isterseniz."

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN