Başkan Erdoğan, kabine toplantısının ardından emeklilere müjdeyi verdi. Emekliye 5 bin TL

Başkan Erdoğan, dünkü kabine toplantısının ardından emeklilere müjde verdi. Başkan Erdoğan bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye ödeneceğini söyledi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Ekim 2023 Güncelleme 10 Ekim 2023, 07:01
Başkan Erdoğan, kabine toplantısının ardından emeklilere müjdeyi verdi. Emekliye 5 bin TL

İÇİNDEKİLER

Emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödemeyi uygun buluyoruz. Ancak çalışan emekliler, bu düzenlemenin dışında tutulacak. Ödemeler, Kasım ayının ilk yarısında yapılacak.



Sınır ötesi harekatımızda da en büyük sorunu yine müttefikimiz ile yaşadık. Yaşanan üzücü olayı (SİHA'nın düşürülmesi) milli hafızamıza kaydettik. Vakti saati geldiğinde gereği yapılacaktır.

Erdoğan, emekli maaş zamlarıyla ilgili olarak yılbaşını işaret etti.

KABİNE ARASI DİPLOMASİ
Erdoğan; Abbas, Herzog, Mikati, Sisi ve El Sani'yle görüştü


ARABULUCULUĞA HAZIRIZ
Başkan Erdoğan, Kabine toplantısının ardından önemli mesajlar verdi: İsrail güvenlik güçlerinin ve illegal yerleşimcilerin Filistinli sivillere uyguladığı baskıya, zulme, yargısız infazlara, can ve mal tehdidine nasıl karşıysak İsrailli sivillere karşı rastgele eylemlere de aynı şekilde karşıyız. Hele hele Gazze'nin orantısız hava ve kara saldırılarıyla yerle yeksan edilmesi, camilerin bombalanması, bu sırada yaşanan masum, çocuk, kadın, yaşlı ve sivil ölümleri asla kabul edilemez bir durumdur.

İsrail şehirlerine yönelik eylemlerde benzer manzaralar ortaya çıkmışsa bunları da kesinlikle tasvip etmiyoruz. Her şeyin olduğu gibi savaşın da bir adabı ve ahlakı vardır. Tüm taraflar buna riayet etmekle mükelleftir. Altını çizerek hep ifade ettiğimiz gibi adil barışın kaybedeni olmaz. Türkiye olarak tarafların talep etmesi halinde esir takası dahil her türlü arabuluculuğa hazır olduğumuzu belirtmek isterim.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ
Öte yandan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Katar Emiri Al Sani ve Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü. Görüşmede, İsrail ve Filistin'de yaşanan son gelişmeler ele alındı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN