Ver oyu kap işi! İmamoğlu'nun 'liyakat' balonu patladı... Cemal Canpolat'tan sonra Mehmet Sevigen de bombaladı

CHP'nin birbir kaosla geçen İstanbul il kongresinde genel merkezin adayı olan Cemal Canpolat, Ekrem İmamoğlu'nun akçeli delege avını ifşa etti. "CHP'lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum!" diyen Canpolat "CHP delegelerini, size oy vermek için işe aldığınız bir dönemi kabul edemiyorum." ifadeleriyle İBB'deki liyakatsizliğe dikkat çekti. Öte yandan eski CHP'li Mehmet Sevigen, Cemal Canpolat'ın iddialarını doğruladı. Sevigen, "Eski Bayrampaşa ilçe başkanımız CHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçince İBB’de işe alındı. Cemal Canpolat, 3 akrabasından İBB’de yakınları işe alındığı için oyunu isteyemedi" dedi.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2023, 20:56 Güncelleme 10 Ekim 2023, 01:19
Ver oyu kap işi! İmamoğlu’nun ’liyakat’ balonu patladı... Cemal Canpolat’tan sonra Mehmet Sevigen de bombaladı

İÇİNDEKİLER

Türkiye yerel seçimlere giderayak CHP içerisindeki binbir kaos, kavga ve dövüşe şahitlik ediyor.

14-28 Mayıs sürecinde yaşanan hezimetin ardından "Değişim" diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğuna göz diken Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu destekçileri dün İstanbul'da karşı karşıya geldi.

İMAMOĞLU'NUN ADAYI KAZANDI
Kurultaya giderken yaşanan kavgaların gölgesinde İstanbul İl Kongresi gerçekleştirildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adayı CHP'nin eski İstanbul İl Başkanlarından Cemal Canpolat oldu.

Ekrem İmamoğlu ve değişimcilerin adayı ise Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik oldu. Olaylı geçen kongrede oyların 342'sini Çelik, 310'unu Canpolat aldı.


CEMAL CANPOLAT EKREM İMAMOĞLU'NUN KİRLİ ÇAMAŞIRLARINI İFŞA ETTİ
Kongreye Cemal Canpolat'ın itiraf niteliğindeki açıklamaları damga vurdu.

"CHP'lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum!" diyen Canpolat "CHP delegelerini, size oy vermek için işe aldığınız bir dönemi kabul edemiyorum." ifadeleriyle İBB'deki liyakatsizliği ifşa etti.

Canpolat şunları söyledi:

"Kimse kendine paye çıkarmasın. Belediye başkanı olduktan sonra, CHP örgütünü dışarıda bırakmayı kabul edemiyorum. CHP'lilerin başka partiler üzerinden işe girmesini içime sindiremiyorum. Şimdi, CHP delegeleri size sadece oy vermek için işe aldığınız bir dönemi kabul edemiyorum. Sadece CHP'lilerin ilçe, mahalle, delege seçimlerinde işe girdiğini sevinerek duyuyorum. Bir parti üzerinden işe girme dönemi pazar gününden itibaren bitecektir."



"REZİL OLDUK MİLLETE"
İmamoğlu bu sözlerin ardından salondan çıkarken söylenenlere tepki gösterdi. İmamoğlu, "Bu denir mi ya? Allah'ım şov gibiydi ya. Ayıptır ya, rezil olduk millete. Türkiye izliyor bizi." dedi.



SEVİGEN'DEN CANPOLAT'A DESTEK
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken eski CHP'li Mehmet Sevigen'den çarpıcı bir çıkış geldi. Sevigen, Ekrem İmamoğlu'nun akçeli işlerini ve kirli çamaşırlarını ortaya döken Cemal Canpolat'ın iddialarını doğruladı.

"İLÇE BAŞKANIMIZ CHP'DEN İSTİFA EDİP İP'E KATILINCA İBB'DE İŞE ALINDI"
Sevigen, "Eski Bayrampaşa ilçe başkanımız CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçince İBB'de işe alındı. Cemal Canpolat, 3 akrabasından İBB'de yakınları işe alındığı için oyunu isteyemedi" ifadelerini kullandı.



"SHP DÖNEMİNDE İBB BAŞKANI DELEGELERE ÇEK YAZARDI"
Eski CHP'li Mehmet Sevigen, bugün yaşananlar ışığında SHP dönemini anımsatarak, "SHP döneminde İBB başkanı delegelere çek yazardı" şeklinde konuştu.

İMAMOĞLU'NUN AKÇELİ İŞLERİ
Hatırlanacağı üzere Kılıçdaroğlu'nun İstanbul il başkanlığına aday gösterdiği Cemal Canpolat, "CHP delegelerini, size oy vermek için işe aldığınız bir dönemi kabul edemiyorum" sözleriyle Ekrem İmamoğlu'nu hedef almıştı.



Bir yandan da Ekrem İmamoğlu'nun riyakar siyaseti bir kez daha açığa çıktı.

LİYAKAT HAK GETİRE!
CHP'li İBB Başkanı 9 Ocak 2020'de yaptığı bir paylaşımda "Size bi'şey söyleyeyim mi? Liyakat çok güzel bir şey" ifadelerini kullanmıştı. Aynı İmamoğlu bugün oy karşılığı CHP delegelerine İBB kadrolarından yer açtı.