Büyükçekmece'de bir polis memuru ihbar için gittiği daireden açılan ateş sonucu şehit oldu

Son dakika haberleri...İstanbul Büyükçekmece'de ihbar üzerine bir adrese giden polis memuru silahlı saldırı sonucu şehit oldu. Beş yıldır görev yapan şehit polisin evli ve bir çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Sosyal medya hesabından başsağlığı paylaşımı yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Şehidimize Allah'tan rahmet; ailesine, kahraman Emniyet Teşkilatımıza ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Makamı âli olsun." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 09 Ekim 2023, 10:29 Güncelleme 09 Ekim 2023, 14:48
Büyükçekmece’de bir polis memuru ihbar için gittiği daireden açılan ateş sonucu şehit oldu

İÇİNDEKİLER

Edinilen bilgilere göre olay, 02.30 sıralarında Büyükçekmece Muratçeşme Mahallesi'nde meydana geldi. Şüpheli bir şahsın bulunduğu daireye giden polis memuru Cihat Ermiş'e içeriden ateş edildi.

Silahlı saldırıda ağır yaralanan Ermiş, hastaneye kaldırıldı. Cihat Ermiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Beş yıldır görev yapan şehit polisin evli ve bir çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Valilik, "Büyükçekmece'de gelen ihbarı değerlendirmek için adrese giden ve saldırıya uğrayan Polis Memuru Cihat ERMİŞ şehit olmuştur. Saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen M.B.Ç. (2003 doğumlu- 32 suç kaydı var) saldırıyı gerçekleştirdiği silahla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır." dedi.

BAKAN YERLİKAYA'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

KAPI ARKASINDAN AÇILAN ATEŞ SONUCUNDA ŞEHİT OLDU
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cihat Ermiş'in ailesine başsağlığı dileyerek şu paylaşımı yaptı:

"Milletimizin başı sağ olsun. İstanbul Büyükçekmece'de bir ihbara giden kahraman polis memurumuz Cihat Ermiş kapı arkasından açılan ateşle şehit oldu. Şehidimize Allah'tan rahmet; ailesine, kahraman Emniyet Teşkilatımıza ve Milletimize baş sağlığı diliyorum. Makamı âli olsun."

ANKARA'DA TOPRAĞA VERİLECEK
Cihat Ermiş (31) için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Ermiş (31) için İstanbul Emniyet Müdürlüğü tören düzenlendi. 14.00'te başlayan törene, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, şehit polis memurunun ailesi ve çok sayıda polis memuru katıldı. Saygı duruşu ile başlayan tören şehidin özgeçmişinin okunması ve dua okunması ile devam etti. Şehidin ailesi tören sonunda Türk Bayrağı'na sarılı tabuta sarılarak göz yaşı döktü. Şehit polis memurunun naaşı, tören mangası tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına götürüldü. Şehit Cihat Ermiş'in cenazesi Ankara'nın Haymana ilçesinde kılınacak cenaze namazı sonrasında Sındıran Köyü Mezarlığı'nda defnedilecek.

SUÇ DOSYASI KABARIK ÇIKTI
Öte yandan Büyükçekmece'de polis memuru Cihat Ermiş'i şehit eden şüpheli Muhammet Berke Çorak'ın suç makinesi olduğu ortaya çıktı. 20 yaşındaki zanlının suç dosyasının kabarık olduğu öğrenildi.

Büyükçekmece'de gece 02.30 sıralarında yaşanan olaya ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. İddialara göre sokakta motosikletli 2 kişinin havaya ateş ettiği yönünde ihbar alan polis ekipleri, bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Sokakta motosiklete rastlamayan ekipler, ikinci bir ihbarla yardım isteğinin yapıldığı adrese geldi. İhbarın yapıldığı ve duvarda kurşun izi bulunan dairenin kapısı çalan polis ekipleri yanıt alamadı. İçerideki kişinin hayatından endişe eden polis ekipleri, bunun üzerine apartman görevlisinin yardımıyla daireye girmek istedi. Tam bu sırada içeriden ateşlenen silahla polis memuru Cihat Ermiş'in göğsünden ağır yaralandı. Mimar Sinan Devlet Hastanesi'ne kaldırılan polis memuru, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.



Motosikletli şüphelilerin ikamete ateş ettiği yerde 4 adet 9 mm ve olay yeri ikamet içerisinden 2 adet 9 mm kovan, 1 adet çekirdek ve 1 adet nüve elde edildi. İkametin salon camında ve ikamet duvarında toplam 6 isabet olduğu tespit edildi. Ayrıca ikamet içerisinde narkotik köpeği ile yapılan aralamalarda bir miktar Skunk diye tabir edilen uyuşturucu madde ele geçirildi.

İLK İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: DÜŞMANIM SANDIM
Çorak, verdiği ilk ifadede düşmanları olduğunu evine kurşun isabet edince saldırıya uğradığını düşünerek kapıyı açan kişilere ateş ettiğini söyledi.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI
Gözaltına alınan şüpheli Muhammet Berke Çorak, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro amirliğine götürüldü. Zanlının 39 kaydı olduğu öğrenildi. Bunlardan 7'sinde müşteki olarak kayıtlara geçtiği belirtildi. Azılı bir suçlu olan şüphelinin ilk suçunu 14 yaşında hırsızlık yaparak işlediği de kayıtlarında ortaya çıktı. Henüz 20 yaşındayken 32 ayrı suç işleyen şahsın 1 taksirle yaralama, 12 Uyuşturucu, 5 silahlı kanunlara muhalefet, 8 kasten yaralama, 3 hırsızlık, 1 tehdit, 1 motor hırsızlığı ve 1 adet yağmadan kayıtlarının olduğu öğrenildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN