Terörün kökünü kazıyacağız: Suriye ve Kuzey Irak'taki kalleşlerin inleri yerle bir edildi!

Türkiye, terörün kökünü kazımaya ant içti! Suriye ve Kuzey Irak'taki kalleşlerin inleri, petrol kuyuları ve silah depoları yerle bir edildi. Yurt içindeki operasyonlarda da hainler tek tek ele geçirildi. Örgütün can damarları kesildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Ekim 2023 Güncelleme 07 Ekim 2023, 07:03
Terörün kökünü kazıyacağız: Suriye ve Kuzey Irak’taki kalleşlerin inleri yerle bir edildi!

İÇİNDEKİLER

Ankara'daki saldırı girişimi bardağı taşırdı! Teröristlerin Suriye'den sızdığı ortaya çıkınca Türkiye, düğmeye bastı. SİHA'lar havalandı. F-16'lar kalktı. Yerli üretim bombalar ve füzeler, hedefe odaklandı. Terör örgütü YPG'nin sığınakları, barınakları, eğitim alanları ve petrol kuyuları bombalandı.



Aynı anda yurt içinde de harekat başladı. 'Kahramanlar Operasyonu'nda 75 PKK'lı gözaltına alındı. 'Kıskaç Operasyonu'nda 92 DEAŞ'lı yakalandı. Ayrıca 'Kafes Operasyonu' yapıldı. 307 silah kaçakçısı tutuklandı. Jandarma da 'Şehit Yılmaz Özden Operasyonu'na katıldı. Kalleşler için kaçacak delik kalmadı!

SINIR ÖTESİ PANİKTE
Ankara saldırısının Suriye'de planlandığını ve eyleme katılan örgüt mensuplarının bu alandan Türkiye'ye geçtiğinin öğrenilmesinin ardından MİT, Suriye'de konuşlu PKK/YPG askeri tesislerini ve örgütün yönetici kadrolarını hedef aldı. Ardından, TSK terör örgütü PKK/ YPG'ya yönelik bir hava harekâtı düzenledi.

Hava harekâtında, terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 45 hedef imha edildi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın 'Üçüncü taraflar uzak durmalı' uyarısı sonrası gelen bu hamleler dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı.



YPG İLE ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇİN
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Bakan Fidan, Blinken'e "Bir müttefik olarak terör örgütü YPG ile çalışmaktan vazgeçin" dedi. Fidan, Türkiye'nin Irak ve Suriye'deki terörle mücadele operasyonlarının kararlı bir şekilde devam edeceğini kaydetti. Görüşmede ayrıca, NATO genişlemesi konusu da ele alındı

Der Spiegel: Türk ordusu çok güçlü bir şekilde Suriye'nin kuzeyine operasyon başlattı.

CNN International: Türk hava saldırıları Kuzey Irak'ta yoğunlaştı.

Guardian: Türkiye, Suriye'nin kuzeyine büyük bir operasyon başlattı.

Die Presse: Türkiye, Suriye'nin kuzeyini insansız hava araçları ve uçaklarla vuruyor. Karadan da saldırı tehdidi var.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN