KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan "KKTC Devleti" çıkışı: Bu işin kuzeyi güneyi kalmadı

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, A Haber'e önemli açıklamalarda bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Kıbrıs Devleti" çıkışına destek veren Tatar, "Bu işin kuzeyi güneyi kalmadı. Büyük bir mücadele var neden artık kendimizi kuzeye kısıtlayalım" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 05 Ekim 2023, 14:46 Güncelleme 05 Ekim 2023, 15:21
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan KKTC Devleti çıkışı: Bu işin kuzeyi güneyi kalmadı

İÇİNDEKİLER

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, A Haber'e önemli açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Kıbrıs Devleti" çıkışına destek veren Tatar, "Bu işin kuzeyi güneyi kalmadı. Büyük bir mücadele var neden artık kendimizi kuzeye kısıtlayalım" ifadelerini kullandı.

Tatar şunları söyledi:

"Devlet Bahçeli Kıbrıs meselesine yürekten inanmış, MHP olarak Cumhur İttifakı'na desteği ile ve son yıllarda ortaya koyduğumuz yeni siyaset ile artık federasyon defteri kapanmıştır. Bahçeli'de buna destek vermiştir. Ben seçimden önce halktan yetkimi bu konu üzerine almış seçilmiş bir cumhurbaşkanıyım. Kıbrıs sorunlarına yaklaşımlar çok önemlidir.

Kıbrıs'ta çok denemeler olmuş federal temelde ortak cumhuriyetin kurulması için uğraşılmış ve hiçbirinde netice alınamamıştır. Çünkü Rum tarafı hep aynı oyunu oynamıştır. Rumlara göre kendileri egemen güçtür. Dolayısıyla eşitlik temelinde bir anlaşma olmaması için her türlü zaman kaybına uğratmak için bir takım entrikalar çeviriyorlar. Bunu Türk tarafı ve Türkiye çok iyi öğrendi. Yeni siyasetimizi; egemen eşitlik ve eşit uluslararası temelde hareket etmektir. Yani bir anlaşmada iki devletin iş birliğidir. Diğer taraftan ise Rumlar Kıbrıs Cumhuriyeti'ni gasp etmiştir ve kendilerini bütün dünyaya Kıbrıs Cumhuriyeti olarak anlatıyorlar. Ama esasında Rum Cumhuriyeti'dir fakat bunu söylemiyorlar."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz gün MHP TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada tarihi bir çıkışa imza attı.

Kazakistan'da 3 Kasım 2023'te yapılacak Türk Devletleri Teşkilatı Toplantısı'nda KKTC'nin gözlemci ülke olarak yerini almasının, Kıbrıs Türklüğünün tanınmasında önemli bir eşik olacağına işaret eden Bahçeli, "Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti demeye gerek yok, Kıbrıs Devleti demek gerek." ifadesini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN