PKK'ya şafak baskını! MİT adım adım takip etti: 15 bin kişilik tim, 466 operasyon, 1000 gözaltı

Emniyet ve MİT, Ankara'daki Saldırı girişimi sonrası düğmeye bastı. Şafak vakti 05.00'da, 64 ilde eş zamanlı operasyon yaptı. Teröristinden zehir tacirine, kaçakçısından uyuyan hücresine kadar kim var-kim yok hepsini topladı! Tüm örgütlerin boğazına dayandı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Ekim 2023 Güncelleme 04 Ekim 2023, 07:03
PKK’ya şafak baskını! MİT adım adım takip etti: 15 bin kişilik tim, 466 operasyon, 1000 gözaltı

İÇİNDEKİLER

Her şey, 10 ay önce başladı. MİT ajanları, terör örgütü PKK'ya sızdı. Kısa adı SEL olan istihbarat ağı kurduklarını anladı. "Uyuyan hücreler, eylem planları, hedefler ve silahlar" raporlandı! Ve Başkent'teki bombalı saldırı girişimi üzerine harekat start aldı.

Önce 18 ilde, terör hücresi basıldı. 90 kişi yakalandı. Aynı zamanda 64 ilde "Kahramanlar" harekatı başladı. Baronlar ve silah kaçakçıları hedef alındı! 13 bin 440 kişilik tim ile 960 komando ekibi de baskınlara katıldı. 466 operasyon yapıldı. 928 kişi gözaltında...

KULLAN-AT TAKTİĞİ
Eli kanlı örgüt PKK'nın, eylem yapacak teröristler için tek seferlik "Kullan-At" yöntemini planladığı öğrenildi. Operasyonlarda ise 744 ruhsatsız tabanca, 24'ü uzun namlulu silah ve 74 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

KÜRE'SEL' OYUN!
PKK, Batılı ülkelerden aldığı destekle sözde Askeri İstihbarat Kurumu 'SEL'i (Saziya Ewlekariya Leşkeri) kurdu. Ankara'daki saldırı girişiminde de SEL izi bulundu! Dünkü operasyonlar da işte bu hainleri vurdu!

ÖRGÜT'SEL' OPERASYON
Ankara'daki hain bombalı terör saldırısı girişiminden sonra terör örgütü PKK'ya yönelik dün sabaha karşı 05.00'te dev bir operasyon gerçekleştirildi.

Şanlıurfa merkezli 18 ilde eş zamanlı olarak terör örgütü PKK'nın hücre yapılanmasına yönelik "Uyuyan Hücre" operasyonu, MİT, Emniyet ve Başsavcılık koordinesinde hayata geçirildi.

İlk gelen bilgilere göre operasyon kapsamında 90'a yakın şüpheli gözaltına enselendi. PKK'nın Suriye alanında özellikle Batılı ülkelerden aldığı askeri, teknik ve eğitim desteği neticesinde kurduğu SEL (Sözde "Saziya Ewlekariya Leşkeri/Askeri İstihbarat Kurumu") ismi verilen teşkilat, çökertildi. Ankara'daki saldırıda, bu hain teşkilatın parmağının olabileceği kaydedildi.

Bunun dışında ülke genelinde yapılan operasyonlarda, 960 TİM ve 13 bin 440 güvenlik personeline görev verildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 64 ilde yapılan 'Kahramanlar' operasyonları kapsamında ruhsatsız silah taşıyan ve silah kaçakçısı olan 928 şüphelinin gözaltına alındığını kaydetti. Aramalarda 744 ruhsatsız tabanca, 24 uzun namlulu tüfek ve 74 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

YİNE İNLERİNDE VURDUK
Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine düzenlenen hava harekâtında 16 hedefin imha edildiğini açıkladı. Çok sayıda teröristin öldürüldüğü öğrenildi.



MİT ADIM ADIM TAKİP ETTİ
Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK'nın "istihbarat" yapılanmasının Türkiye ayağının tespiti ve çökertilmesine yönelik 10 aydır Kuzey Irak, Suriye ve Türkiye'de titiz bir çalışma yaptı. Saha ajanları örgütün SEL (Sözde "Saziya Ewlekariya Leşkeri/Askeri İstihbarat Kurumu") denilen teşkilatına sızdı.

PKK'ya çalıştığı tespit edilen şahıslar takibe alındı. Ve emniyet ile koordineli halde eş zamanlı baskınlar yapıldı. SEL'in eğitim sevileri düşük kişileri kullandığı, hatta ailelerini tehdit ettiği ortaya çıktı. Eylem gerçekleştirecek şahıslar için tek seferlik "Kullan-At" yönteminin izlendiği anlaşıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN