Saldırıya uğrayan A Haber muhabiri dehşet dolu anları anlattı: Kravatımla boğmaya çalıştılar! Devlet tarafından yapılan hizmetleri paylaşmamızı istemiyorlar

Hatay'da TOKİ tarafından depremzedeler için kalıcı konutların haberini yapan A Haber muhabiri Halil İbrahim Uğur'a "Yalan söylüyorsunuz" diyerek saldıran Abdullah Aksoy'un terör örgütü sempatizanı olduğu gün yüzüne çıktı. Saldırıda aldığı darbeler ile yaralanan ve tedavisi devam eden muhabir A Haber canlı yayında yaşadığı dehşet dolu dakikaları anlattı. Uğur, "Anons çekmek istediğim sırada 'Yalan haber yapmayın. Size burada haber çektirmem. Buradan defolun lan' diyerek bağırdı. Kendisine yaptığımız haberlerin yalan olmadığını anlatmak istedim aracından inip saldırdı. Bu sırada inşaat sahasından çıkan şahsın kardeşi Mehmet Can Aksoy ve çalışanları geldi. Takmış olduğum kravatım ile beni boğmaya çalıştı. Bana saldıran kişinin sosyal medya hesabında hain bölücü terör örgütü sempatizanı olduğunu öğrendim" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 03 Ekim 2023, 11:01 Güncelleme 03 Ekim 2023, 17:55
Saldırıya uğrayan A Haber muhabiri dehşet dolu anları anlattı: Kravatımla boğmaya çalıştılar! Devlet tarafından yapılan hizmetleri paylaşmamızı istemiyorlar

İÇİNDEKİLER

Olay geçtiğimiz Cumartesi günü Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde yaşandı.

Depremzedeler için kalıcı konutlar ile ilgili anons çekimi yapan A Haber muhabiri Halil İbrahim Uğur'un yanına otomobil ile gelen Abdullah Aksoy,"Size çekim yaptırmayacağım. Yalan söylüyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

Bunun üzerine muhabir ile Aksoy arasında tartışma çıktı.

Otomobilden inen Abdullah Aksoy, muhabirine saldırdı. Yumruk darbeleri sonucu yaralandı.

Uğur, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu olan ve rapor alan muhabir Uğur, saldırı anını A Haber canlı yayınında şöyle anlattı:

"AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ile birlikte Kırıkhan ilçesinde yapımı devam eden deprem konutlarının olduğu yerde canlı yayın yaparak, Hatay'da devletimizin yapmış olduğu yatırımları konuştuk. Anons çekmeye başladığım sırada Abdullah Aksoy sürekli kornaya basarak anons çekmemize engel oldu. İkinci kez anons çekmek istediğimde ise aracının camlarını açtı. Araç içinden 'Yalan haber yapmayın.

KRAVAT İLE BOĞMAYA ÇALIŞTI
Size burada haber çektirmem. Buradan defolun lan' diyerek bağırdı. Kendisine yaptığımız haberlerin yalan olmadığın anlatmak istedim aracından inip saldırdı. Bu sırada inşaat sahasından çıkan şahsın kardeşi Mehmet Can Aksoy ise takmış olduğum kravatım ile beni boğmaya çalıştı. Şahsıma ve kurumuma küfürler etti. Mafya olduklarını ve beni öldürüp şantiye alanına gömmekle tehdit etti. Şahısla ilgili yaptığım araştırmalar neticesindeyse sosyal medya hesabında hain bölücü terör örgütü sempatizanı olduğunu öğrendim."
dedi.

İlk sağlık müdahalesinin şantiyenin revirinde geçekleştiğini söyleyen Uğur, daha sonra Hatay Kırıkhan Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü ifade etti.

Şantiyede çalışan kişilerin de kendisini tuttuğunu söyleyen Uğur "Vücudumun her yerinde ezikler var. Çürümeler var. Kolumu kaldıramıyorum. Saldırı sonrasında kişinin ismini öğrendim. Kişinin sosyal medyadan hain terör örgütünün sözde kıyafetlerini ve yine hain terör örgütünü simgeleyen hareketleri yaptığını gördüm. Bu fotoğraf her şeyi açıkça anlatıyor.Bugün özgür medyaya saldıran kişiler hain terör örgütü mensupları." şeklinde konuştu.

Uğur, "Çok büyük ve kudretli bir devletmiz var. Kısıtlı sürede yayınlarda bunları anlatmamız mümkün değil. Ama biz bunları işaret ettiğimizde ya da önünde bulunduğumuzda bunun suç olmaması gerekiyor.

Devletimizin yaptığı o çalışmaların hemen önünde hainler, bölücüler, FETÖ'üler var. Bizden istedikleri şey bu hizmetleri paylaşmamamız mı? Ben bunu sormak istiyorum." dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN