Bir gece ansızın! Milli Savunma Bakanlığı: Metina, Hakurk, Kandil ve Gara'da çok sayıda terörist öldürüldü

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Kandil ve Gara bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine hava harekatı icra edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklar ile bir hava harekatı gerçekleştirildiği ifade edildi. Ankara’da gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin ardından bölücü terör örgütü tarafından kullanılan mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 20 hedefin imha edildiği duyuruldu.

Giriş Tarihi 01 Ekim 2023, 22:28 Güncelleme 02 Ekim 2023, 02:17
Bir gece ansızın! Milli Savunma Bakanlığı: Metina, Hakurk, Kandil ve Gara’da çok sayıda terörist öldürüldü

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığınca (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Kandil ve Gara bölgelerindeki terörist hedeflerine hava harekatı icra edildiği, içinde sorumlu teröristlerin de bulunduğu 20 hedefin imha edildiği duyuruldu.




Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, teröristlerin kendilerini bekleyen sondan kaçamayacakları vurgulanarak, "Bir gece ansızın inlerinde vurduk, vurmaya devam edeceğiz. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar da bu mücadele bitmeyecek." ifadesi kullanıldı.



Açıklamada, Irak'ın kuzeyine gerçekleştirilen hava harekatına ilişkin şu bilgiler verildi:

"PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek, Irak kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla, Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Kandil ve Gara bölgelerinde bulunan terörist hedeflerine, 1 Ekim 2023 saat 21.00'de hava harekatları icra edilmiştir.

İcra edilen hava harekatlarıyla bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan toplam 20 hedef imha edilmiştir."

Harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilen açıklamada, "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir." denildi.



Açıklamada, bu harekat sırasında, masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı vurgulandı.



İLETİŞİM BAŞKANI FAHRETTİN ALTUNDAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekatına ilişkin, "Başarılı hava harekatları, yalnızca ülkemiz içinde değil sınırlarımızın ötesinde de teröre göz açtırmamaya devam edeceğimizin önemli bir göstergesi olmuştur. Bu harekatlarla terör örgütü büyük bir darbe daha almıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde bütün güvenlik birimlerinin, yıllar boyunca terörle mücadelede katettiği mesafeyi daha da ilerleterek, terörü kaynağında kurutma stratejisini başarıya ulaştırmak ve Türkiye'yi tehdit eden tek bir terörist bırakmamak için gece gündüz çalışmaya devam ettiğini vurguladı.

Fahrettin Altun, "Kahraman ordumuzun bu gece Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütüne yönelik gerçekleştirmiş olduğu başarılı hava harekatları, yalnızca ülkemiz içinde değil sınırlarımızın ötesinde de teröre göz açtırmamaya devam edeceğimizin önemli bir göstergesi olmuştur. Bu harekatlarla terör örgütü büyük bir darbe daha almıştır." ifadelerine yer verdi.

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açık ve net bir şekilde vurguladığı gibi Türkiye düşmanları, bir gece ansızın devletimizin güvenlik güçlerinin nefesini enselerinde hissedeceklerdir." diyen Altun, terörle mücadelenin bu denli hassas, etkili ve başarılı geçtiği bir süreçte ulusal ve uluslararası kamuoyunun özellikle terör örgütü tarafından yürütülmeye çalışılan dezenformasyon faaliyetlerine karşı müteyakkız olmasının önemini vurguladı.

Medyanın sansasyon ya da reyting uğruna kamu çıkarını ve vatandaşların güvenliğini göz ardı edecek davranışlardan kaçınmasının, terörle mücadeleye önemli katkı sağlayacağına işaret eden Altun, "Türkiye, tüm terör örgütlerine karşı verdiği amansız mücadeleye, son terörist de etkisiz hale getiriline dek devam edecektir." ifadesini kullandı.

Altun, paylaşımında Milli Savunma Bakanlığının hava harekatına ilişkin açıklamasına da yer verdi.

BAŞKAN ERDOĞAN OPERASYON SİNYALİ VERMİŞTİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin yeni dönem açılış toplantısına katıldı.

Genel Kurul'a hitap eden Cumhurbaşkanı, gündeme ilişkin en önemli konu başlıklarını ele aldı.

Birçok konuda mesajlar veren Erdoğan, terörle mücadele başlına ise özel bir parantez açarak mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

Sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı'nın girişindeki emniyet güçlerini hedef alan bombalı saldırıyı hatırlatan Erdoğan, terör örgütlerinin Türkiye'nin kutlu yürüyüşünü engelleyemeyeceğini söyledi.

"SON TERÖRİST BERTARAF EDİLENE KADAR MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"
Erdoğan, "Ülkemize 40 yıldır çok ağır insanı ve ekonomik bedeller ödeten terör örgütü meselesi sınırlarımız içerisinde çözdük.

Sınırlarımız dışındaki varlığını da ortadan kaldırarak ülkemiz için bir tehdit kaynağı olmaktan çıkartmak istiyoruz.

Bu çerçevede son yıllarda elde ettiğimiz siyasi ve askeri başarıları yeni kazanımlarla daha da ileriye taşımak için hazırlıklarımızı yapıyoruz. İçeride ve dışarıda son terörist bertaraf edilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Terör örgütünün siyaseti yönlendirmesine ülkemizin kutlu yürüyüşünü engellemesine izin vermeyeceğiz.

"EMELLERİNE ULAŞAMAMIŞTIR ASLA DA ULAŞAMAYACAKTIR"
Bu sabah 2 caninin etkisiz hale getirildiği eylem, terör örgütünün son çırpınışıdır. Vatandaşın huzuruna ve güvenliğine kast eden alçaklar, emellerine ulaşamamıştır asla da ulaşamayacaktır.

Olaya müdahale esnasında yaralanan polislerimize Allah'tan acil şifalar diliyor, Ankaralılara geçmiş olsun temennilerimizi iletiyorum.

Güney sınırlarımızın tamamını en az 30 kilometre derinliğinde bir gücenlik şeridi ile koruma, onun ötesindeki faaliyetleri de mutlak denetim altına tutma stratejimiz bakidir.

"BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ"
Atacağımız yeni adımlar sadece hazırlık, zaman ve ortam meselesidir. Bunun için 'bir gece ansızın gelebiliriz' sözü kulaklardan hiç eksik olmasın diyorum.

FETÖ ihanet şebekesinin bilhassa yurt dışında yuvalanan militanları vasıtasıyla yaymaya çalıştığı 'yıkılmakım ayaktayım' havası bir çeşit mezarlıkta ıslık çalıma gayteridir.

Açık ve net konuşuyorum. Bu ülkede bir daha asla FETÖ yeniden dirilemeyeceği gibi, benzer örgütlerin de yeni ihanetler sergileyebilmesi mümkün değildir." diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN