Ankara'daki terör saldırısında "Kayseri" detayı! Araçta bulunan ilaçların sırrı çözüldü! Veteriner Mikail Bozloğan'ın cansız bedenini babası bulmuş

Son dakika haberi! Ankara'daki İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne saat 09.30 sıralarında hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulundu, 2 emniyet mensubu hafif yaralandı. Saldırı sonrası bomba imha ekipleri terör saldırısı için kullanılan araçta incelemelerde bulunmuştu. Araçta bulunan dolapta bomba olup olmadığının kontrol edildiği anlarda ilaçlar aşağıya dökülmüştü. Teröristlerin saldırıda kullandıkları hafif ticari araçta bulunan ilaçların sırrı çözüldü. Teröristlerin saldırıda kullandıkları aracı, Kayseri'de veterinerlik yapan Mikail Bozloğan'ı öldürerek gasp ettikleri belirlendi. Veteriner teknikeri Bozloğan'ın amcası Bahri Bozlağan "Telefona cevap vermeyince babası şüphelenmiş. Kan izlerini takip edip oğlunun cenazesini bulmuş" ifadelerini kullandı. Hainler Bozloğan'ın başını demir çubukla ezip ateş etmişler. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 01 Ekim 2023, 12:48 Güncelleme 01 Ekim 2023, 20:16
Ankara’daki terör saldırısında Kayseri detayı! Araçta bulunan ilaçların sırrı çözüldü! Veteriner Mikail Bozloğan’ın cansız bedenini babası bulmuş

İÇİNDEKİLER

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 teröristin bombalı saldırı eyleminde bulunduğunu, 2 emniyet mensubunun hafif yaralandığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili şunları kaydetti:

"Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum.

Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir."

TERÖRİSTLERİN ARACINDA NEDEN İLAÇ VARDI?
Bomba imha ekipleri terör saldırısı için kullanılan araçta incelemelerde bulunmuştu.

Ekiplerin araçta bulunan dolapta bomba olup olmadığını kontrol ettiği anlarda ilaçlar aşağıya dökülmüştü.




HAFİF TİCARİ ARACI GASP ETTİ
Teröristlerin saldırı da kullandıkları hafif ticari aracı Kayseri'de gasp ettikleri ortaya çıktı. Develi İlçesinde veterinerlik yapan Mikail Bozlağan'ı başından vurarak öldüren teröristlerin aracını gasp ederek Ankara gittiği ve saldırıyı gerçekleştirdiği belirlendi.

Veteriner Mikail Bozlağan

Veteriner Mikail Bozlağan'ın cesedi ise köy yakınlarındaki boş bir arazide başından vurulmuş halde bulundu.

CANSIZ BEDENİNİ BABASI BULDU

Sabah'ta yer alan habere göre, Çataloluk Köyü Muhtarı İsmail Yıldırım, olayın önceki akşam 20.30 sıralarında gerçekleştiğini anlattı. Muhtar Yıldırım, "Teröristler Avlağa mezrası yakınlarında Veteriner Mikail Bozlağan'ın aracını durduruyor. Mikail'i öldürüp aracını gasp ediyorlar. Yolun kenarına şarampole sürüklüyorlar.

Babası oğlunu telefonla defalarca arıyor ancak telefon açılmayınca baba aramaya çıkıyor. Mikail'in babası aracıyla seyir halindeyken virajlı ve tehlikeli bir yer var. Oraya gelince mecburen yavaşlıyor. O sırada yolda kan izi görüyor. Baba kan izlerini takip ederek oğlunun cesedini buluyor" ifadelerini kullandı.

ARAZİ YOLUNDAN GİTMİŞLER

Köylerinin Adana sınırındaki Toros Dağları'na çok yakın olduğunu belirten Muhtar İsmail Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: Biz Mikail'in aracını ormanda aradık ama bulamadık. Teröristler ormanlık alandan yürüyerek gelmişler.

Bizim köyün kameralarında Mikail'in aracının girişi var ancak çıkışı yok. teröristler kameralara takılmamak için arazi yollarından gitmişler. Bizim köyümüz Torosların dibinde ormanlık ve dağlık bir alan. Teröristler köye ormanını içinden yürüyerek gelmiş. Mikail olayın olduğu yere 7 kilometre uzaklıkta bulunan Bakırdağı nahiyesinde veterinerlik yapıyordu. Orada dükkanı vardı. Büyük ihtimalle oradan geliyordu. Teröristler yolunu kesin öldürüp aracını gasp etmişler. Sabahta Ankara'daki terör saldırısı oldu.

2 YILLIK EVLİ, 4 AYLIK BEBEĞİ VARDI

Veteriner Mikail Bozlağan'ın 2 yıl önce evlendiğini belirten Muhtar İsmail Yıldırım, "Mikail Bozlağan çalışkan ve yöre halkı tarafından sevilen biriydi. Saat kaç olursa olsun köylünün hastalanan hayvanları için koşar gelirdi. Daha 2 yıl önce evlenmişti. 4 ay önce de oğlu olmuştu. Teröristlerin bu hain saldırısı hepimizi yasa boğdu" açıklamasını yaptı.

BAŞINI DEMİR ÇUBUKLA EZİP ATEŞ ETMİŞLER

Veteriner Mikail Bozlağan'ın emekli polis memuru amcası Bahri Bozlağan'ın sözleri ise yürek yaktı: Akşam yeğenlerim amca bizi yetiştir babam konuşamıyor dediler. Köyün girişindeki köprünün oraya vardığımızda kardeşimin aracını gördük. Aşağıya batkımızda Mikail kucağında çırpınıyordu.

Feryat ediyordu, çocuğumu katletmişler öldürmüşler diye. Benim yeğenim vatanına milletine saygılı, herkesin yardımına koşan bir insandı. Bu vatan hainleri nerelerden gelip burada böyle bir şey yaptılar. Mikail telefonlara cevap vermeyince babası aramaya çıkıyor. Mikail daha önce aynı yerde kışın bir kaza geçirmiş.

Baba köprünün oraya gidince yerde kan izi görüyor. Şarampolde de oğlunun cesedini buluyor. Mikail'in başını demir çubukla ezip ardından başına bir el ateş ediyorlar. Mikail'i hemen benim aracıma atıp yola çıktık. Yolda ambulans denk geldi. Ambulansa bindirdik. Develi Devlet Hastanesi'ne kaldırdık ama yeğenim hayata tutunamadı.

Mikail evine kalorifer yaptırmak için borular almıştı. O borularda saldırının yapıldığı aracın arkasında hala duruyor. Yeğenimin daha 4 aylık çocuğu vardı.

4 GÜN AÇ SUSUZ YAŞAMA TUTUNMUŞ
Adana'nın Feke ilçesine bağlı Gedikli Mahallesi eski Muhtarı İbrahim Gün, saldırı öncesi gasbedilip öldürülen Mikail Bozlağan'ın, 2005 yılında, 6 yaşında olduğu dönemde mantar toplamak isterken kaybolmasıyla ilgili anısını anlattı. Bozlağan'ın ölüm haberiyle büyük üzüntü yaşadıklarını ifade eden Gün, "O dönem, 4 gün boyunca aç ve susuz yaşama tutunan evladımız, kardeşimiz Mikail'in, patlamada kullanılan aracın sahibi olduğunu öğrendik.

O dönem muhtardım ve karakoldan 6 yaşında bir çocuğun kaybolduğunu bildirdiler. Biz de cami hoparlöründen anons yapıp, tüm mahalle aramaya çıkmıştık. Arazi şartları zordu. Aradık ve Mikail evladımızı sağ bulmuştuk. Kuzeni Hasan kayaya çıkmak istemiş ancak kayıp, düşerek hayatını kaybetmişti" dedi.

'İYİLİK YAPTIĞINI ZANNETMİŞ'
Bozlağan'ın, bölgede sevilen bir veteriner hekim olduğunu belirten Gün, "Terör, evladımızı iyilik yaptığı sırada yakaladı. Yolda el kaldırıp, aracına binmişler ve Mikail'i katletmişler. Bu bölgede alışık olmadığımız bir durum. Biz, yolda durup el kaldıranları aracımıza alırız. Mikail de iyilik yaptığını zannetmiş ancak yaşımını sona erdirmişler. Allah kimseye yaşatmasın. Bölgemizde sevilen bir vetiriner hekimdi" diye konuştu.

Öte yandan teröristlerin kullandıkları gri renkli ticari araçla olaydan saniyeler önce güvenlik kameralarınca kaydedildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN