Tam yol ileri: Başkan Erdoğan Türkiye yolunda uçakta çok önemli açıklamalarda bulundu

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan Zengezur Koridoru’nun stratejik önemi olduğunu söyledi. “Muhakkak tamamlanmalı” dedi. “Kalkınma Yolu Projesi” için de “Bizim için çok önemli. Türkiye bu işin tam nirengi noktasında” sözlerini kaydetti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Eylül 2023 Güncelleme 27 Eylül 2023, 07:01
Tam yol ileri: Başkan Erdoğan Türkiye yolunda uçakta çok önemli açıklamalarda bulundu

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Nahçıvan'da Cumhurbaşkanı İlham Alivey ile görüşmesinin ardından Türkiye yolunda uçakta çok önemli açıklamalarda bulundu:



Zengezur Koridoru, Türkiye'nin Azerbaycan ile doğrudan bağlantısını sağlayacak. Kara ve demiryolu hatları ile Nahçıvan ve Azerbaycan'ın diğer bölgeleri ile bağlantı kurmamız ilişkilerimizi daha güçlü hale getirecek.
Bu nedenle bir an önce bu koridorun açılması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Türkiye ve Azerbaycan için çok önemli bu koridorun hayata geçmesi stratejik bir konudur ve muhakkak tamamlanmalıdır.



Kalkınma Yolu Projesi ise tamamen Basra Körfezi ülkeleri, Irak ve bizi kapsayan bir proje. Bu konuda BAE Devlet Başkanı Muhammed Bin Zayed'in çok kararlı bir duruşu var. "60 günde içinde hazırlıkları tamamlayalım" diye bir teklifi oldu.
Tabi bu projeye ABD'nin, Japonya'nın, Hindistan'ın ve Çin'in kendilerince projeye yaklaşımları söz konusu. Projeyle, Irak üzerinden Türkiye ve Avrupa'ya geçiş söz konusu. O bakımdan bizim durumumuz çok büyük önem arz ediyor.



Onun için de süratle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız muhataplarıyla görüşmeleri yapıp bu işi hayata geçirmenin gayreti içerisinde olacak.
Çünkü birileri anlaşmazlıkları kışkırtmanın gayreti içinde. Biz ise bu anlaşmazlıkları kışkırtmaktan çok çözüme yönelik ne gibi adımlar atarız bunun gayreti içerisinde olacağız. Kalkınma Yolu , bu coğrafyaya özellikle çöreklenmiş tüm karanlık odakları yok edecek kalkınma aydınlığının inşallah ilk adımı olacaktır.

KKTC'Yİ TANIMA HAMLESİ
Başkan Erdoğan, KKTC için Türk Devletleri Teşkilatı'nın toplantısını işaret etti. "Bizim le birlikte Azerbaycan da bu toplantıya KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Bey'in de davet edilmesini çok istiyor. 3 Kasım'da Kazakistan'da yapılacak bu toplantıda inşallah gözlemci üye olarak KKTC'yi de göreceğiz. KKTC'nin tanınması Kıbrıs adasında kalıcı barış ve huzurun sağlanmasını isteyen tüm ülkeler için en doğru seçenektir" dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD'li Senatör Bob Menendez hakkında yolsuzluk iddianamesi hazırlanmasıyla ilgili "Menendez'in devreden çıkması bize avantaj sağlıyor. Ancak F-16 meselesi sadece Menendez'e bağlı bir konu değil. Bu konuda ABD'den artık net bir yanıt bekliyoruz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN