Yenikapı-Hacıosman metro seferlerinde aksama! Yolcular metro hattında yürümek zorunda kaldı

Son dakika haberleri... İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman metro hattında teknik bir arıza nedeniyle seferler Taksim-Hacıosman istasyonları arasında yapılabiliyor. Arıza nedeniyle bir çok kişi istasyonlarda beklediğini belirtirken bazı yolcular ise metro hattında yürümek zorunda kaldı.

Giriş Tarihi 26 Eylül 2023, 09:23 Güncelleme 26 Eylül 2023, 16:00
Yenikapı-Hacıosman metro seferlerinde aksama! Yolcular metro hattında yürümek zorunda kaldı

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman metro seferinde teknik bir arıza yaşandı.

Arıza nedeniyle, Taksim-Hacıosman istasyonları arasında seferler yapılabiliyor.

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada, "M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızda teknik bir arıza nedeniyle seferlerimiz Taksim-Hacıosman istasyonları arasında yapılmaktadır" denildi.

Elektrik arızasından kaynaklandığı öğrenilen arızayı gidermek için ekiplerin çalışması devam ediyor.

Arıza nedeniyle bir çok kişi istasyonlarda beklediğini belirtirken bazı yolcular ise metro hattında yürümek zorunda kaldı.

İMAMOĞLU'NA TEPKİ
Vatandaşlar otobüslere yönlendirilirken, otobüs duraklarında da yoğunluk oluştu. Bazen sinirlerin de gerildiği görülürken, bazı vatandaşlar sosyal medyadan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi.

Arızadan dolayı metrodan inen Ülder Bıçkıcı, "Silivri'den geldim. İkitelli'ye eşimin dükkanına kadar gittim. Oradan metroya bindim. Kirazlı'ya, oradan Yenikapı'ya geldim. Şişhane'de inip Kasımpaşa'ya gidecektim ama yok. Nasıl gideceğim buradan? Ne olduğunu da bilmiyoruz. Bayan bir saattir çocuğuyla oturuyor. Araba da yok" dedi.

1 SAAT SONRA NORMALE DÖNDÜ
Öte yandan yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından metro seferleri normale döndü. Metroİstanbul'da yapılan açıklamada, "M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızda seferlerimiz normale dönmüştür" ifadelerine yer verildi.

ARIZANIN SEBEBİ BELLİ OLDU
İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı Abdullah Özdemir, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda meydana gelen ve vatandaşların 3 saat mağdur olduğu teknik arızanın SCADA sistemindeki problemden kaynaklandığını belirtti. Özdemir, metrodan İETT'ye ve tramvaydan metrobüse kadar yaşanan bütün sıkıntıların sebebinin ise 2019'la göreve gelen İBB yönetiminin İstanbul dışından gelen ve İstanbul'u tanımayan kadrolardan oluşması olarak açıkladı.

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda sabah saatlerinde meydana gelen teknik arıza nedeniyle seferler durmuştu. İstasyonlar yoğunluk oluşurken yolculardın bir kısmı metro hattında yürümüştü. Başta işe gidenler olmak üzere İstanbullular, 3 saat mağduriyet yaşamıştı.

3 SAAT BOYUNCA SERVİS DIŞI KALDI
Konuyla ilgili olarak İBB Ulaşım ve Trafik Komisyonu Başkanı da olan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, açıklamalarda bulundu. İstanbullulara geçmiş olsun dileklerini ileterek sözlerine başlayan Özdemir, "SCADA yani metroların güzergahını ayarlayan sistemindeki arıza nedeniyle Yenikapı-Hacıosman metrosu 3 saat boyunca servis dışı kaldı. Bu aksaklıkların yaşanmaması için kontrollerinin düzenli yapılması, ehil kişilerin işin başında olması ve burayı yönetmesi gerekir" dedi.

İSTANBUL, TANIMAYAN KADROLARLA YÖNETİLİYOR
Raylı sistem, metrobüs ve İETT başta olmak üzere İstanbul ulaşımında yaşanan sıkıntıların sorumlusunun 2019'da göreve gelen İBB yönetimi olduğunu söyleyen Özdemir, "CHP'li İBB yönetimi 4.5 yılını doldurdu. Üst yönetimin İstanbul'un dışından yapılan transferlerle ve İstanbul'u tanımayan kadrolarla yönetiliyor. İBB, birçok alandaki amir ve müdürlerin geçmiş hafızayı barındırmayan, bilgi birikimi olmayan isimlerle doldurulunca böylesine bir sonuç kaçınılmaz hale geliyor" diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN