Kemal bey bakın ortağınız ne diyor! Blöf yapma: CHP, bize değil, herkese patronluk yaptı

Meral Akşener, CHPile köprüleri attı. "Yerel seçim için blöf yapıyor" Diyenlere çattı. 6'lı masayı bir kez daha bombaladı: CHP, bize değil, herkese patronluk yaptı. Ödünç vekil isteyerek seçime girdiğim için pişmanım.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2023 Güncelleme 23 Eylül 2023, 11:25
Kemal bey bakın ortağınız ne diyor! Blöf yapma: CHP, bize değil, herkese patronluk yaptı

İÇİNDEKİLER

Masa, enteresan bir işbirliği kavramı içinde kuruldu. CHP, bize değil, herkese patronluk yaptı. Ödünç vekil isteyerek seçime girdiğim için pişmanım.



Blöf yapmıyoruz. Yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkartacağız.

Başarısızlık olması halinde bütün sorumluluk bana ait. Ben de gereğini yapacağım.




BLÖF YAPMIYORUZ
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bir kez daha CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi: Cumhur İttifakı'nın, baktığınızda et ve tırnak gibi bir ve beraber olmuş, birbirini masanın altında tekmelemeyen bir sistemi var. Biz ise bunu başaramadık. Blöf yapmıyoruz. 81 ilde ve ilçelerde kendi adaylarımızla seçime gireceğiz...

Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir kez daha rest çekti. Millet İttifakı bileşenlerinin ortak amacının 2023 seçimlerini kazanmak olduğunu ancak bunu başaramadıklarını söyledi. Meral Akşener, dün katıldığı bir televizyon programında hem altıyı masayı hem de Kılıçdaroğlu'nu topa tuttu: Maalesef 'kazanacak aday' dedim. Ama bunun üzerine büyük bir linç yediğim bir sistemi başaramadık. Yani kazanacak aday meselesini başaramadık. İYİ Parti olarak elbette biz de bunun sorumlusuyuz."



81 İLDE ADAY ÇIKARACAK
Yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerine yönelik açıklamanın blöf olup olmadığı sorusuna Akşener, "Blöf yapmıyoruz, her seçimden sonra olduğu gibi 2023 seçimlerinden sonra oturduk hem milletimizle hem de partililerimizle konuştuk. Aldığımız tepkiler ışığında Genel İdare Kurulumuzdan bir karar çıktı, 81 ilde ve ilçelerde kendi adaylarımızla seçime girmek" yanıtını verdi.

ÖZEL'E CEVAP VERDİ...
CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in "Ne biz ne İYİ Parti ne diğer demokratlar İzmir, İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya ve diğer büyükşehirlerin göz göre göre Millet İttifakı'nın elinden gitmesine izin vermez." sözlerinin hatırlatılması üzerine Akşener şöyle devam etti: Millet İttifakı diye bir kavram yok şu anda. 2023 seçimleri sonrası yaptığımız çalışmalarda, iş birliği kavramı içinde kurulan bu sistemlerin bir tarafın patronajına girme psikolojisini gördüm. Sayın Özel'in açıklamasının içinde bir de Manisa'nın 2019'da bize verilmesi sebebiyle günlerce, sabaha kadar ağlamış. Keşke beni arayıp söyleseydi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN