Başkan Erdoğan'dan dünyaya çağrı: Kıbrıs’ı tanıyın

Erdoğan, BM’de bir kez daha “Dünya 5’ten büyüktür” diyerek reform çağrısını yineledi. “BMGK, 5 ülkenin siyasi çarpışma alanı haline geldi” dedi. Çarpıcı mesajlar verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2023 Güncelleme 20 Eylül 2023, 07:02
Başkan Erdoğan’dan dünyaya çağrı: Kıbrıs’ı tanıyın

İÇİNDEKİLER

Dünyayı KKTC'nin bağımsızlığını tanımaya davet ediyoruz. DEAŞ bahanesine sarılanların oyunları artık ifşa olmuştur. Karabağ, Azerbaycan toprağıdır.

Refahın bu kadar arttığı bir çağda 735 milyonun açlıkla boğuşmasının izahı yok. Doğrudan insanın fıtratını ve sosyal bünyeyi tehdit eden saldırıların hedefinde öncelikle aile var.



ABD'Lİ SPİKERE AYAR VERDİ
Başkan Erdoğan, ABD'nin PBS televizyonuna röportaj verdi. Sunucunun Demirtaş ve Kavala ile ilgili provokatif sorularına tepki gösterdi: Türk hukukuna saygı duyacaksınız.



DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR BAŞKAN
Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kürsüsünden manifesto niteliğinde, tarihe geçen bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan, artık herkesin kabul ettiği gibi, Karabağ'ın Azerbaycan toprağı olduğunun altını çizerek, "Bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir" dedi. Erdoğan BM zemininde katılan devlet ve hükümet başkanları bağlamında ilk kez aile sapkın akımlara işaret ederek yeni bir gündem başlığı oluşturdu. Erdoğan, "Doğrudan insanı, insanın fıtratını, geleceğini ve sosyal bünyeyi tehdit eden bu saldırıların hedefinde öncelikle aile vardır. Giderek artan küresel dayatmalar karşısında tüm dostlarımızı aile müessesesinin korunmasında hassasiyet göstermeye çağırıyorum" şeklinde konuştu. İşte Erdoğan'ın mesajlarından satırbaşları:



- Bölgede her başları sıkıştığında DEAŞ bahanesine sarılanların oyunları artık ifşa olmuştur. Suriye ve Irak başta olmak üzere, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Sahel'de kendi siyasi ve ekonomik çıkarları için DEAŞ ve benzeri örgütleri paravan olarak kullananların riyakârlıklarından bıktık, usandık.

- Rusya-Ukrayna savaşının başından beri "savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz" teziyle, hem Rus, hem Ukraynalı dostlarımızı masada tutmaya gayret ediyoruz. BM ile birlikte başlattığımız Karadeniz Girişimi'yle, dünya piyasalarına 33 milyon ton tahıl ürünü sevk edilmesini sağlayarak, küresel açlık krizi tehlikesinin önüne geçtik. Amacımız; çevremizdeki çatışma ve ihtilaflar karşısında dünya barışına ve refahına mümkün olan en büyük katkıları sunmaktır.



- Filistin devleti hayata geçirilmeden, İsrail'in de aradığı huzuru ve güveni bulabilmesi zordur. Kudüs'ün, özellikle de Harem-i Şerif'in tarihi konumuna saygı gösterilmesinin takipçisi olmaya devam edeceğiz.



BIDEN'DAN ERDOĞAN'IN ÇAĞRISINA DESTEK
Başkan Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" çağrısına kulan veren ABD Başkanı Biden, BM Genel Kurulu'nda bu konuya değindi. Biden, ABD'nin reform için ciddi istişareler yürüttüğünü ve üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini belirtti. Biden, "Masada daha fazla sese, daha fazla bakış açısına ihtiyacımız var" dedi.

GÜVENİYO'RUS'
Başkan Erdoğan Amerikan PBS kanalının sorularını cevapladı. "Diplomatik denge" dersi verdi. "Batı'ya ne kadar güveniyorsam Rusya'ya da o kadar güveniyorum" dedi. Şöyle devam etti: ABD ile nasıl iyi ilişkilere sahipsem aynı şekilde Rusya ile de iyi ilişkilere sahip olacağım. AB üyesi ülkelerle de aynı yaklaşımla ilişkilerimi sürdüreceğim, kazan-kazan anlayışı içerisinde.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN