İzmir'de düşen helikopterin enkazını çıkartmak için özel ekip getirildi! 2 personelin cansız bedenlerine ulaşıldı

Son dakika haberleri... İzmir'in Menderes ilçesinde orman yangınına müdahale için Tahtalı Barajı'ndan su almaya çalışırken kaza kırıma uğrayarak baraj gölüne düşen helikopterdeki 2 personelin cenazesi çıkarıldı, üçüncü personelin bulunması için sürdürülen çalışmalara ara verildi.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2023, 10:28 Güncelleme 18 Eylül 2023, 20:15
İzmir’de düşen helikopterin enkazını çıkartmak için özel ekip getirildi! 2 personelin cansız bedenlerine ulaşıldı

İÇİNDEKİLER

İzmir'in Menderes ilçesi Keler Mahallesi'nde geçtiğimiz Cumartesi günü ormanlık alanda meydana gelen ormanlık alandaki yangını söndürmek için havadan ve karadan çalışma başlatılmıştı.

Güneşin batmasıyla beraber hava araçları yerini geri görüşlü helikoptere bıraktı.

Cumartesi günü saat 23.53 sıralarında ise içinde Türk mürettebat Mehmet Akif Tutuk ve 3'ü Kırgızistan uyruklu olduğu öğrenilen 4 mürettebatı bulunan helikopter ile bağlantı kesildi.

Helikopterin su almak için gittiği Tahtalı Baraj havzasına düştüğü belirlenirken, Kırgızistan uyruklu bir kişi kendi imkanlarıyla karaya çıktı. Yaralı olan Kırgızistan uyruklu kişi, tedavisi için hastaneye kaldırıldı.

12 METRE DERİNLİKTE BALÇIĞA SAPLANMIŞ
Helikopteri ve mürettebatı bulmak için gerçekleştirilen çalışmalarda, helikopterin yaklaşık 12 metre derinlikte balçığa saplandığını tespit edildi. Baraja getirilen kurtarma balonları, su altına indirildi ve helikoptere bağlandı ancak ilk gün sonuç alınamadı.

Hava şartları, suyun dibindeki akıntı ve görüş mesafesinin düşmesi üzerine çalışmalara ara verildi.

Havanın aydınlanmasıyla birlikte ekipler bölgeye gelerek arama kurtarma çalışmalarına yeniden başladı. Kurtarma çalışmaları için Jandarma Arama Kurtarma biriminden 10 kişilik ekibin de bölgeye geldiği öğrenildi.

Bölgedeki çalışmalarda 35 saat geride kalırken, dalgıçlar, üç personelin cansız bedenini su yüzüne çıkardı. Öte yandan helikopterdeki personelin yakınları da çalışmaları takip ediyor.


KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
Kazada Türk Mühendis Mehmet Akif Tutuk hayatını kaybetti. Helikopterin neden düştüğü kara kutunun incelenmesinden sonra belli olacak.


ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ
İzmir'in Menderes ilçesinde orman yangınına müdahale için Tahtalı Barajı'ndan su almaya çalışırken kaza kırıma uğrayarak baraj gölüne düşen helikopterdeki 2 personelin cenazesi çıkarıldı, üçüncü personelin bulunması için sürdürülen çalışmalara ara verildi.

Jandarma, emniyet, sahil güvenlik, AFAD ve UMKE ekiplerinin yanı sıra Ankara'dan gelen 10 kişilik Jandarma Sualtı Kurtarma (SAK) timi de Tahtalı Barajı'nda helikopterin düştüğü noktada sabah saatlerinde çalışmalara başladı.

Dalgıçlar, su yüzeyinin 12 metre altında tespit edilen helikopterin enkazından bir personelin cansız bedenini su yüzeyine çıkardı. Kıyıya getirilen cenaze, ilk incelemenin ardından otopsi işlemi için Menderes Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Çalışmalar kapsamında dalgıçlar, enkaza su altında balon bağladı. Su altında şişirilen balonlarla enkaz, su yüzeyine yakın noktaya çıkarıldı.

Balonlara bağlı enkaz, yüzdürülerek kıyının 10-15 metre yakınına getirildi. Burada yapılan çalışma sonucu bir cenaze daha çıkarıldı. Cenaze, ilk incelemenin ardından otopsi işlemi için götürüldü.

Çalışmalar kapsamında cenazesinin daha önce su altında olduğu belirtilen üçüncü personele ise ulaşılamadı. Çalışmalara yarın devam edileceği bildirildi. Diğer yandan kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki Cumhuriyet savcısı da çalışmaları takip etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN