Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ABD temasları sürüyor: İrlandalı ve Almanyalı mevkidaşıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu bağlamında İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin'le görüştü. Görüşmenin hemen ardından Bakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir araya geldi. Görüşmelerde, ikili ilişkileri, Karadeniz Tahıl Girişimi, Türkiye-AB ilişkileri gibi birçok konu ele alındı.

Giriş Tarihi 17 Eylül 2023, 21:42 Güncelleme 17 Eylül 2023, 23:33
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ABD temasları sürüyor: İrlandalı ve Almanyalı mevkidaşıyla görüştü

İÇİNDEKİLER

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurul Görüşmeleri için New York'ta bulunan Fidan, yoğun diplomasi trafiğine başladı.

Bakan Fidan, BM Genel Kurul marjında ilk ikili görüşmesini, İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Martin ile Türkevi binasında gerçekleştirdi.

BAKAN FİDAN'DAN KRİTİK TEMAS I VİDEO İZLE

Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya platformundan yapılan paylaşımda, görüşmede, ikili ilişkiler ve karşılıklı üst düzey ziyaretler, Karadeniz Tahıl Girişimi, Kıbrıs meselesine ilişkin son gelişmeler ile Türkiye-AB ilişkilerinin ele alındığı kaydedildi.

ALMANYALI MEVKİDAŞI İLE BİR ARAYA GELDİ
Öte yandan Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu bağlamında New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir araya geldi.

BAKAN FİDAN ALMAN MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ I VİDEO İZLE

Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya platformundan yapılan paylaşımda, görüşmede, Gümrük Birliğinin güncellenmesi ve vize serbestisi süreci başta olmak üzere Türkiye'nin AB üyelik süreci, Kıbrıs meselesindeki son gelişmeler, Karadeniz Tahıl Girişimi, İsveç'in NATO üyelik süreci ve iklim değişikliği konuları ele alındığı kaydedildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN