Başkan Erdoğan'dan ABD ziyaretinden önce önemli açıklamalar: "Gerekirse AB ile yolları ayırırız"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyareti öncesi basın toplantısı düzenlendi. AP'nin "Türkiye'nin, Avrupa Birliği'ne katılım süreci devam edemez" şeklindeki raporu sorulunca işte böyle rest çekti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2023 Güncelleme 17 Eylül 2023, 06:57
Başkan Erdoğan’dan ABD ziyaretinden önce önemli açıklamalar: Gerekirse AB ile yolları ayırırız

İÇİNDEKİLER

Avrupa Birliği, Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde... Biz de gelişmeler karşısında değerlendirmelerimizi yaparız. Bundan sonra da gerekirse Avrupa Birliği ile yolları ayırabiliriz.

Karabağ ile ilgili de 3'lüden öte 4'lü bir teklifte bulunduk. Yani buralarla ilgisi olmayan liderlerle değil Sayın Putin, Aliyev, şahsım ve Paşinyan ile toplantı yapalım dedik. Henüz bir dönüş olmadı.

YATIRIMCI BİZE GÜVENİYOR
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu genel görüşmelerine katılmak üzere ABD'ye hareketinden önce basın mensuplarının sorularını cevapladı:
- 19 Eylül Salı günü Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna hitap edeceğim. Konuşmamda kalkınmadan, insani yardımlara, uluslararası barış ve güvenliğin korunmasından küresel dayanışmanın yeniden tesisine kadar attığımız adımlara dikkat çekeceğim.

- Bu vesileyle uluslararası gündemdeki temel meselelere ilişkin görüşlerimizi paylaşacağız. Ayrıca mevcut küresel sınamalar karşısında Türkiye'nin oynadığı kritik rolü vurgulayacağız.



- Bir süredir her platformda dillendirdiğimiz "Dünya 5'ten büyüktür" tespitimizin daha fazla kabul görmesinden memnuniyet duyuyoruz.

- Ülkemizde 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin demokratik olgunluk içinde tamamlanmasının iş çevrelerinin Türkiye'ye yönelik ilgisini artırdığını görüyoruz. Gerek kabinemize, gerek ekonomideki kurmay kadromuza, gerekse kısa süre önce açıkladığımız Orta Vadeli Program'a (OVP) uluslararası yatırımcılar büyük güven duyuyor.

- Sadece son 3 ayda rezervlerimizde 22 milyar dolarlık bir artış oldu. MB'nin toplam brüt rezervleri 120 milyar doları geçmiş bulunuyor.

- Dünya Bankası'nın geçen hafta yaptığı açıklama ülkemize duyulan güvenin bir başka örneğidir. İnşallah buna yakında yenileri eklenecektir...



Başkan Erdoğan, Ermenistan sorununun, "Rusya, Türkiye, Ermenistan ve Azerbaycan" olarak 4'lü bir görüşmeyle çözümü için teklifte bulunduklarını anlattı.

Erdoğan, İsveç'in NATO'ya üyeliği için "İsveç üzerine düşen görevi yapmalıdır. Yasa hazırladıklarını söylüyorlar. Bu yetmez, yasayı uygulasınlar. Teröristleri polis koruması altında gösteriye sevk ediyorlarsa bu ne demektir? Onlar görevini yerine getirmiyor demektir" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN