Mehmet Sevigen’den Özgür Özel'i yerden yere vurdu: Özel, CHP'deki başarısızlığın baş mimarı!

Seçimlerde hezimete uğrayan CHP'de kaos büyüyor. CHP'deki değişim seslerinin ardından Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı adaylığını açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi'nde Genel Başkanlığı açıklayan Özgür Özel, İzmir İl Kongresi'nde açıklamalarda bulunurken, bir grup genç tarafından salonda "Gençlerin umudu Kılıçdaroğlu" sloganları atıldı. Özel ise gençlere dönerek "Bunu size kim yapın dediyse yapmayın. Bu talimatı veren de beni susturamaz" dedi. Ortam bir anda gerildi, partililer arasında büyük kavga çıktı. Yaşanan gelişmeler sıcaklığını korurken Eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı, 23. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, A Haber’de hem Özel’i hem de Kılıçdaroğlu’nu ağır ifadelerle eleştirdi ve "CHP’de asıl kavga şimdi başlıyor" ifadelerini kullandı. Öte yandan Özel'in bir başarısı olmadığını söyleyen Sevigen, "Özel, Kılıçdaroğlu'ndan ne istedi de vermedi. Özel, CHP'deki başarısızlığın baş mimarı" dedi.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2023, 23:20 Güncelleme 17 Eylül 2023, 00:30
Mehmet Sevigen’den Özgür Özel’i yerden yere vurdu: Özel, CHP’deki başarısızlığın baş mimarı!

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde büyük bir bozguna uğrayan ancak buna rağmen istifaya yanaşmayan Kılıçdaroğlu, faturayı MYK ve danışman üyelerine keserek 'yola devam' mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu'nun bu tavrı partide tepki toplarken Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel gibi isimler Kılıçdaroğlu'na karşı isyan bayraklarını açaral değişim çağrısı yaptı. Ancak Ekrem İmamoğlu, kurultayda destek göremeyeceğini fark edince rotayı İBB'ye kırarak Özgür Özel'e destek verme kararı aldı.

Tavşan aday için konuşan İmamoğlu "CHP'nin tarihini bilen geçmişi tertemiz evlatları vardır. Bunlardan biri Özgür Özel'dir başkaları da vardır" şeklinde konuştu.

Özel ise İmamoğlu'na yönelik yaptığı açıklamada "Ortak hayallerimiz var" diyerek mesaj yolladı.

RESMEN İLAN ETTİ
Bu gelişmeler sonrası dün kameralar karşısına geçen Özgür Özel CHP genel Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada adaylığını resmen açıkladı.

KILIÇDAROĞLU'NA ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER
Yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu'nun seçim mağlubiyetinin sorumluluğunu üstlenmediğini belirten Özel "Güven duygusunu yitiren seçmenimiz duygusal kopuşa sürüklendi." ifadelerini kullandı.

39 vekilin farklı partilere verilmesinin unutulmaz bir hasar bıraktığını söyleyen Özel, Grup Başkanlığı görevinden istifa etmeyeceğini de vurguladı.

Özel'in açıklamaları sonrasında ise ilk tebrik CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İmamoğlu yaptığı paylaşımda "CHP değişirse Türkiye değişir. Türkiye'nin değişimi için yola çıkan Özgür Özel'e ve yol arkadaşlarına başarılar diliyorum" dedi.

GENÇLİĞİN UMUDU KILIÇDAROĞLU DİYEREK PROTESTO ETTİLER
Adaylığını ilan eden Özgür Özel bugün CHP İzmir Kongresi'nde konuşma yaptı. Özel'in konuşma yaptığı esnada bir grup tarafından "Gençliğin umudu Kılıçdaroğlu" sloganları atıldı.

Özel ise gençlere dönerek "Bunu size kim yapın dediyse yapmayın. Bu talimatı veren de beni susturamaz" dedi.

CHPde Özgür Özel kimin adayı? Gözyaşı döktüğü Kemal Kılıçdaroğlunun mu değişim diyen Ekrem İmamoğlunun mu?

Öte yandan yaşanan olaylar sıcaklığını korurken Eski CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve 23. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, A Haber'de yayınlanan 'Satır Arası'nda CHP'nin Genel Başkan Adayı Özgür Özel'i sert eleştirdi.

"ÖZEL, KEMAL BEY'İN BÜTÜN HATALARINA ORTAK"
Özgür Özel'in bir başarısı olmadığını söyleyen Sevigen, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı işlerin arkasında Özgür Özel var. Özel Kılıçdaroğlu'ndan ne istedi de vermedi. Özel, CHP'deki başarısızlığın baş mimarı! Kemal Bey'in bütün hatalarına ortaktır." dedi.

"ÖZEL TAVŞAN ADAY"
Sevigen, değişim kisvesi adı altında parti içi çekişmenin perde arkasını da analiz etti ve "Özgür, Ekrem Bey'in tavşan adayı" ifadelerine yer verdi. Öte yandan Mehmet Sevigen, "Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'na 'Sen geldiğin zaman ben bırakacağım' diyor" şeklinde konuştu.


"HALKIN YÜZDE 75'İ KEMAL BEY'İ İSTEMİYOR"
14-28 Mayıs seçimlerinde ortaya çıkan tablo ile CHP'nin haşladığını ima eden Sevinen, "Halkın yüzde 75'i Kemal Bey'i istemiyor. CHP'lilerin yüzde 17'si 'sandığa gitmeyeceğim' diyor." tespitinde bulundu.

"CANIM ÇOK SIKILIYOR"
CHP'de yaşananlardan dolayı canının çok sıkıldığını ifade eden Sevigen "Kılıçdaroğlu, CHP'den nefret ediyor ancak partinin başında" dedi.

"KILIÇDAROĞLU'NA SEÇİMLERDE GAZ VERDİLER"
14-28 Mayıs seçimlerinde büyük darbe alan CHP'deki iç yapılanmaya dikkat çeken Sevigen, "Kemal Kılıçdaroğlu'na 'gaz verdiler" diyerek "Eren Erdem 'Seçimlerde kola kutusu aday göstersek kazanır' dedi" ifadelerine yer verdi.

ÖZEL'E TANRIKULU ELEŞTİRİSİ: HDP'DEN OY ALACAKLAR YA…
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) alçak ifadelerle iftira atan CHP'li vekil Sezgin Tanrıkulu'nun skandalları da Sevigen'in radarındaydı. Sevigen, "HDP'den oya alacaklar ya… Sengin Tanrıkulu'na ses çıkarmıyorlar' Özel, Tanrıkul için 'evladımız" diyor." şeklinde konuştu.

"ÖZEL YENİ BİR UMUT DEĞİL"
Mehmet Sevigen, "Özel kendi mahallesinde bile kaybediyor. CHP Manisa'dan çok düşük oy alıyor. Yeni bir umut oluşturamıyor." dedi.

"CHP'DE ASIL KAVGA BUNDAN SONRA BAŞLAYACAK"
İzmir'deki Kongrede çıkan kavgaya değinen Sevigen, "Birbirlerini yiyecekler. CHP'de asıl kavga bundan sonra başlayacak. Belediye başkanları arasında da kavga çıkacak." şeklinde konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN