CHP’de şenlik war! Parti içi muhalefet ayaklandı: Özgür Özel, Örsan Öymen adaylıklarını ilan edecek

Kılıçdaroğlu, koltuğa yapıştı. Parti içi muhalefet ayaklandı. Bugün hem Özgür Özel’in, hem de Örsan Öymen’in CHP Genel Merkezi’nde adaylıklarını ilan edecekleri anlaşıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2023 Güncelleme 15 Eylül 2023, 07:01
CHP’de şenlik war! Parti içi muhalefet ayaklandı: Özgür Özel, Örsan Öymen adaylıklarını ilan edecek

İÇİNDEKİLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Değişim" çağrılarına kulak tıkadı. Parti içi muhalefet iki parçaya ayrıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun desteklediği Grup Başkanı Özgür Özel ile "CHP İlke ve Demokrasi Hareketi'ni kuran Prof. Örsan Öymen, Kurultay'a odaklandı. İl kongrelerinin 15 Ekim'de sona ermesinin ardından yapılacak Kurultay'da Genel Başkan adayı olacaklar, adeta kılıç kuşandı.



Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada Özgür Özel'in aday olacağını, bir diğer adayın da CHP Genel Merkezi'nde adaylığını açıklamasına izin verildiğini anlattı. O diğer adayın, Örsan Öymen olduğu anlaşıldı.



"CHP'de devrim Türkiye'de devrim" mottosuyla hareket eden Öymen ve arkadaşlarının çok iddialı oldukları hatırlatıldı. Açtıkları internet sitesinde "CHP İlke ve Demokrasi Hareketi, kadro gücünü, örgütten ve tabandan almayı, CHP'deki oligarşik kadro yapılanmasını yıkmayı, temel hedef haline getirmiştir" notu yer aldı.

Prof. Örsan Öymen, adaylığını CHP Genel Merkezi'nde açıklamak için izin istedi.

ABLAYA ÇAĞRI
- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB başkanı Mansur Yavaş'tan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e çağrı: İttifak gerekli müzakereye açık olun.
- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Seçim sonrası ittifak zaten bitmişti. İyi Parti'nin her ilde aday çıkarma kararına saygı duymak lazım...
- İYİ Parti: Mansur Yavaş'a karşı harekete geçti. Ankara'da Koray Aydın'n aday olacağı iddiası ortaya atıldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN