CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Ayamama Deresi yalanı! İş bilmezliğini algılarla kapatmaya çalıştı: Yükselen koku gerçeği ortaya çıkardı

CHP yönetiminde tarihinin en kötü günlerini yaşayan İstanbul'da rezillikler bitmiyor. 2019’daki yerel seçimler öncesi İstanbullulara her alanda birçok vaat veren CHP’li Ekrem İmamoğlu, sınıfta kaldı. İBB’ye bağlı Ayamama Deresi'nden bakımsızlık yüzünden pis kokular yükselmeye başladı. İmamoğlu iş bilmezliğini algı oyunlarıyla perdelemeye çalışırken gerçekler 5 ay önce kullanılan "Ayamama Yaşam Vadisi çok güzel oldu" ifadesiyle ortaya çıktı. Fabrika atıklarının karıştığı Ayamama'da kirlilik baş gösterirken ıslah çalışmalarının yapılmadığı ve suyu 5 ilçeden geçen dereden yayılan pisliğin hastalık riski taşıdığı ön görülüyor. İşte İmamoğlu'nun algı operasyonu ve gerçekler...

Giriş Tarihi 13 Eylül 2023, 20:38 Güncelleme 13 Eylül 2023, 22:03
CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Ayamama Deresi yalanı! İş bilmezliğini algılarla kapatmaya çalıştı: Yükselen koku gerçeği ortaya çıkardı

İÇİNDEKİLER

Çevresel kirlilik ve atık yönetimi sorunlarıyla sık sık karşı karşıya kalan İstanbul'da, Ayamama Deresi de benzer bir durum yaşıyor.

EKREM İMAMOĞLU'NUN AYAMAMA DERESİ YALANI I VİDEO İZLE

İBB Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu, 2020 yılında Başakşehir, Sultangazi, Küçükçekmece, Bağcılar, Bahçelievler ve Bakırköy ilçelerinden geçen Ayamama Deresi'nin ıslah edilme çalışmalarına başlandığını açıklamıştı.



Yaşam Vadisi kapsamında vatandaşa sunduğu projede yetersiz ıslah çalışmaları dolayısıyla derenin özellikle Halkalı ve Yenibosna kısmında fabrikaların yoğun şekilde bulunması ve atıklarını dereye bırakması nedeniyle kirlilik artıyor.

Derenin bir çok noktasında su kimyasal atıklar nedeniyle siyah şekilde akıyor ve yer yer de köpürmeler meydana geliyor.

DERE KADERİNE TERK EDİLMİŞ DURUMDA
Ayamama Deresi'nde yapılmayan temizlik çalışması sebebiyle etrafa yayılan pis koku vatandaşların sağlığını tehdit ediyor. Bu durum yalnızca insan hayatını değil bölgedeki derenin ekolojik dengesini de bozuyor.

EKREM İMAMOĞLU'NUN AYAMAMA DERESİ YALANI I VİDEO İZLE

VATANDAŞ HASTALIK RİSKİNDEN KORKUYOR
Çevrede yaşayan vatandaşlar belediye ekiplerinin konuyla ilgili adım atmamasından şikayetçi olarak salgın hastalık riskinden korkuyor. Dere içerisinde özellikle kuşlar ve diğer hayvanların su içmesi ise salgın hastalık riskini arttırıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçmiş dönemde yaptığı bir açıklamada derede yapılan ıslah çalışmasının 2022 yılında bitirileceğini açıklamıştı.

RENGİ SÜREKLİ DEĞİŞİYOR
Ayamama'daki kimyasal atıkların derenin rengini de değiştiriyor. Daha önce kırmızı, yeşil, sarı akarken şimdilerde mavi olduğu iddia edildi.

DENİZLERİMİZİ DE KİRLETİYOR
Ayamama Deresi Başakşehir'den başlayıp, Bağcılar, Küçükçekmece yani Halkalı'ya bulunduğumuz noktaya sonrasında Bahçelievler, Bakırköy ve daha da vahim olanı bu dere Marmara Denizi'ne akıyor. Dolayısıyla derenin bu hali denizlerin de kirlenmesine sebep oluyor.

"AYAMAMA YAŞAM VADİSİ ÇOK GÜZEL OLDU"
Ekrem İmamoğlu, Ayamama deresi için "Ayamama Yaşam Vadisi Projesi çok güzel oldu" ifadelerini kullanmış, derenin ıslah çalışmalarının bittiği algısını oluşturmuştu. Ayamama'ya akan fabrika atıkları nedeniyle dereden yükselen pis kokular İmamoğlu'nu ele verdi.

"HEP SIKINTI YILLARDIR BİTMİYOR"
Sorunun yıllardır devam ettiğini belirten Erdoğan Küçükoğlu isimli vatandaş "Ben havalimanında çalışıyorum. Buradan geçerken koku nedeniyle birbirimize bakıyoruz. Devamlı yıllardır bu var ama çözüm yok. Bunlar buradan geçmiyorlar mı, görmüyorlar mı? Sinek oluyor camları açamıyoruz. Hep sıkıntı yıllardır bitmiyor. Niye kokuyor bunun bir çözümü yok mu? Kime söyleyeceğiz, ne yapacağız ben de bilemiyorum." diye konuştu.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN