CHP'li belediyelerden toplu ulaşımda 'temassız' vurgun! İZBAN'la tek sefer 55 TL: AK Parti'den Tunç Soyer'e çok sert tepki

CHP'li belediyeler toplu ulaşımda kredi kartı vurgunu yapıyor... İstanbul'da İmamoğlu yönetimi metrobüs ücretini kredi kartıyla temassız ödemede 60 lira olarak tahsil etmeye başladı. Bu durum büyük tepki çekerken CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi skandal bir karar aldı. Tunç Soyer yönetimi İZBAN'da kredi kartı ile temassız ödeme miktarının 55 TL'ye yükseltti. Bu durumu 'acımasızlık' ve 'fırsatçılık' olarak tanımlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Tunç Soyer'i bu karardan dönmeye davet ediyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2023, 16:21 Güncelleme 13 Eylül 2023, 16:49
CHP’li belediyelerden toplu ulaşımda ’temassız’ vurgun! İZBAN’la tek sefer 55 TL: AK Parti’den Tunç Soyer’e çok sert tepki

İÇİNDEKİLER

CHP'li belediyelerdeki toplu ulaşıma zam furyası hız kesmeden sürüyor.

İzmir'in toplu taşıma aracı olan İZBAN'da kredi kartı ile temassız ödeme tutarı 55 liraya yükseltildi. Söz konusu karar sonrası çok sayıda vatandaş duruma sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.



AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ
Zam kararının UKOME ve İZBAN yönetimine sunulmadan İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından alındığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e sert tepki gösterdi.

"UKOME'de görüşülmeden alınmış olan bu karar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dayatmacı yaklaşımını ortaya koymaktadır." diyen AK Partili Dağ, Soyer'i söz konusu karardan dönmeye çağırdı.



TEK ÖDEME 55 LİRA
Dağ, şu ifadeleri kullandı;

"İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından, İzmir'in en çok kullanılan toplu taşıma aracı olan İZBAN'ın kullanımında kredi kartı ile temassız ödeme tutarı 55 lira olarak belirlenmiştir. Bu karar, UKOME ve İZBAN yönetimine sunulmadan yetkisi olmadığı halde sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmıştır.



"ACIMASIZLIK VE FIRSATÇILIKTIR"
Yetki gaspıyla alınan ve duyurusu yapılmadan, Havaalanı, Alsancak ve Aliağa istasyonlarında pilot olarak uygulamaya konulan bu kararla, Aliağa-Selçuk arasında yapılacak yolculuk için ödenmesi gereken tutar, indi-bindi tutarı olarak hemşehrilerimize yansıtılmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu denli fahiş fiyat belirlemesi, acımasızlık ve fırsatçılıktır.

"DAYATMACI YAKLAŞIM ORTADA"
UKOME'de görüşülmeden alınmış olan bu karar İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dayatmacı yaklaşımını ortaya koymaktadır.

Başına buyruk bir refleksle hareket eden ve hemşehrilerimizi adeta 'İzmirim Kart'ı olmadığı için cezalandıran' Tunç Soyer'i bu karardan dönmeye davet ediyoruz."



ULAŞIMDA EKREM PAYI
Öte yandan aynı durum CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İZBAN üzerinden yaptığı vurgunu, CHP'li İBB de metrobüs üzerinden yapıyor.

İstanbul'da metrobüs ücretinin kredi kartıyla temassız ödemede 60 lira olarak tahsil edilmesi dikkat çekti. İstanbulkart ile 22,26 olan ücret kredi kartıyla ödemede yolculardan 60 lira kesiyor.



Bu durum "Ulaşımda Ekrem payı" yorumlarını da beraberinde getirdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN