Türkiye savunma sanayiinde şaha kalktı: "Erdoğan’ın bütün dünyaya bir meydan okuması var" | “KAAN” kimlere gözdağı veriyor?

2002 yılında sadece yüzde 20'si yerli ve milli olan savunma sanayii, AK Parti iktidarında yüzde 80'lere ulaştı. Karada, havada ve denizde Türkiye'nin gururu olan projeler, hudut güvenliğinin de teminatı haline geldi. 2002'de savunma sanayii alanında 56 firma faaliyet gösterirken, 21 yılda bu sayı 2 bini aştı. Türkiye, savunma sanayiinde adeta şaha kalktı. Türkiye'nin Başkan Erdoğan liderliğinde dünyaya karşı verdiği çetin mücadele ve savunma sanayiinde attığı adımlar tüm Batı'ya gözdağı oldu. Gazeteci Hikmet Genç, gelişmeleri A Haber'de değerlendirdi. Genç, "Erdoğan’ın bütün dünyaya bir meydan okuması var. Bu halka genetik kodlarını hatırlattı" dedi.

Giriş Tarihi 13 Eylül 2023, 02:46 Güncelleme 13 Eylül 2023, 09:26
Türkiye savunma sanayiinde şaha kalktı: Erdoğan’ın bütün dünyaya bir meydan okuması var | “KAAN” kimlere gözdağı veriyor?

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Başkan Erdoğan liderliğinde savunma sanayisinde attığı adımlarla dünyanın önde gelen ülkeleri arasına girdi.

TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİİ'NDE ZİRVEDE!
Başkan Erdoğan, "Hemen her hafta savunma sanayii alanında gurur verici bir haber alıyoruz. Kaan'ın 2023 senesi bitmeden havalandığını göreceğiz." demişti.

Başkan Erdoğan, "Birkaç gün önce uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemimiz SİPER'in ilk atış testini başarıyla gerçekleştirdik. Yakında olmadık bahaneler öne sürerek bize havunma savunma sistemi vermeyenlere, hava savunma sistemi satacak konuma geleceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

MİLLİ MUHARİP UÇAK 'KAAN'IN DİKKAT ÇEKEN ÖZELLİKLERİ!
KAAN pilotunun takacağı süper teknolojik özel bir kaskla havada Milli Muharip Uçak SİHA'larla konuşacak. Kol uçuşu gerçekleştirecek "mükemmel üçlü" düşmanın hava savunma sisteminin kafasını karıştıracak. KAAN minimum risk altında ana hedefleri yerle bir ederken, operasyonlarda maliyeti çok daha az olan SİHA'lar ve Süper Şimşek ileri sürülecek.

KAAN MİNİMUM RİSKLE İMHA EDECEK
İlk etapta SİHA'lar hedeflere KAAN tarafından yönlendirilecek. ANKA 3'ün görünmezlik kabiliyetinden istifade edilecek ve fırlatılacak SÜPER Şimşek hedefe yönelecek. O anda yaydığı frekansla savaş uçağı gibi algılanacak. Bu sırada KAAN da asıl hedefleri minimum risk ile imha edecek. Böylece KAAN ve üstün teknoloji kullanan pilotlar güvenle üslerine dönecek.

5. NESİL TEKNOLOJİ KAAN
Türkiye'yi uçak teknolojisinde en üst lige taşıyacak KAAN 'beşinci nesil çok rollü savaş uçağı' olarak tanımlanıyor. KAAN'ın hava-havanın yanı sıra hava-yer muharebelerinde de aktif olarak kullanılması planlanıyor. KAAN, yüksek manevra kabiliyeti ve güçlü bir itki sistemi, süper seyir kabiliyeti, uzun harekât yarıçapı, radarda düşük görünürlük, sensör füzyonu, gelişmiş veri bağı ve yüksek hassasiyete sahip mühimmatlar atabilme kabiliyeti ile göz dolduruyor.

RADAR İZİ YOK DENECEK KADAR AZ
44 bin fite kadar çıkabilen ve 40 bin fitte görev yapabilen delta kanatlı, jet motorlu ANKA-3 radar izi ve görünürlüğünün çok az olması nedeniyle dünyadaki muadillerinden ayrılıyor.

KRİTİK GÖREVLERDE SÜPER ŞİMŞEK
200 kilogram ağırlığında, 700 kilometre menzilli SÜPER ŞİMŞEK ise ihtiyaç halinde 35 kilograma kadar harp başlığı taşıyabiliyor.

Gazeteci Hikmet Genç A Haber'de, Türkiye'nin dünyaya karşı verdiği çetin mücadele ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan'ın Batı karşısındaki dik duruşu ve Savunma Sanayii'nde atılan adımlarla yönelik paylaşımlarda bulunuldu. İşte o açıklamalarda yer alan satır başları:

"ERDOĞAN TÜRKİYE'YE GENETİK KODLARINI HATIRLATTI"
Hikmet Genç, "Erdoğan'ın bütün dünyaya bir meydan okuması var. Diyor ya, 'Dünya 5'ten büyüktür! Daha adil bir dünya mümkün' diye… Yıllarca Batı tarafından Türkiye'de karşı girişimlerde bulunuldu, bunların ardından dış politikayı güncelleyip, dikte ettirdiklerini yaptırdılar. Diyorlar ya 'Erdoğan herkesle kavga ediyor' e tabi kavgası var adamın. Çünkü Erdoğan olmasa kavga etmeyecekler seninle… Bu kavga olmazsa bu ülke gelişmez. Erdoğan bu halka genetik kodlarını hatırlattı." dedi.

"TÜRKİYE'NİN İDDİALI OLMA DURUMU BATI'YI RAHATSIZ EDİYOR"
Genç, konuşmasının devamında, "Türkiye'nin bu meydan okuma bu iddialı durumu Batı'yı rahatsız ediyor. Bugün Emperyalistler Türkiye'ye karşı nasıl davranacaklarını dahi bilemiyorlar. Çünkü ne yaparlarsa yapsınlar durduramadıkları bir Türkiye yükselişi var. Türkiye bugün İHA uçak gemisini yapabiliyor, İHA'yı dünyaya satabiliyor, kendi füze kalkanımızı ve kendi uçağımızı yapabiliyoruz." ifadelerine yer verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN