Mısır'dan Erdoğan-Sisi görüşmesine ilişkin açıklama

Mısır, Başkan Erdoğan ve Sisi görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu. Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü, "Erdoğan ve Sisi ortak çıkarlar çerçevesinde Doğu Akdeniz'de güvenlik ve istikrarın korunmasına katkıda bulunacak şekilde bölgesel işbirliğinin güçlendirilmesi yönündeki arzusunu ifade etti" dedi.

Giriş Tarihi:
Mısır'dan Erdoğan-Sisi görüşmesine ilişkin açıklama

Mısır Cumhurbaşkanlığı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 18. G20 Liderler Zirvesi kapsamında bulunduğu Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Mısır'dan Erdoğan-Sisi görüşmesine ilişkin açıklama-2

Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeni Delhi'deki görüşmede liderler, iki ülke arasındaki ilişkileri ilerletmek için çalışmanın önemini vurguladı.

Mısır'dan Erdoğan-Sisi görüşmesine ilişkin açıklama-3

Erdoğan ve Sisi ortak çıkarlar çerçevesinde Doğu Akdeniz'de güvenlik ve istikrarın korunmasına katkıda bulunacak şekilde bölgesel işbirliğinin güçlendirilmesi yönündeki arzusunu ifade etti.

Mısır'dan Erdoğan-Sisi görüşmesine ilişkin açıklama-4

Görüşmede ayrıca, Türkiye ve Mısır'ın çıkarları doğrultusunda ikili ilişkileri tüm yönleriyle geliştirmek için istişare ve koordinasyonu yoğunlaştırmanın yolları ele alındı.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler