Mısır'dan Erdoğan-Sisi görüşmesine ilişkin açıklama

Mısır, Başkan Erdoğan ve Sisi görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu. Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü, "Erdoğan ve Sisi ortak çıkarlar çerçevesinde Doğu Akdeniz'de güvenlik ve istikrarın korunmasına katkıda bulunacak şekilde bölgesel işbirliğinin güçlendirilmesi yönündeki arzusunu ifade etti" dedi.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2023, 18:06 Güncelleme 10 Eylül 2023, 18:06
Mısır’dan Erdoğan-Sisi görüşmesine ilişkin açıklama

İÇİNDEKİLER

Mısır Cumhurbaşkanlığı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 18. G20 Liderler Zirvesi kapsamında bulunduğu Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.



Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeni Delhi'deki görüşmede liderler, iki ülke arasındaki ilişkileri ilerletmek için çalışmanın önemini vurguladı.



Erdoğan ve Sisi ortak çıkarlar çerçevesinde Doğu Akdeniz'de güvenlik ve istikrarın korunmasına katkıda bulunacak şekilde bölgesel işbirliğinin güçlendirilmesi yönündeki arzusunu ifade etti.



Görüşmede ayrıca, Türkiye ve Mısır'ın çıkarları doğrultusunda ikili ilişkileri tüm yönleriyle geliştirmek için istişare ve koordinasyonu yoğunlaştırmanın yolları ele alındı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN