Başkan Erdoğan'dan G-20 Zirvesi'nde dünyaya net mesaj: Saldırılar asla kabul edilemez

Başkan Erdoğan, İslam'ı hedef alan saldırılara tepki gösterdi. G-20 Zirvesi'nde tüm dünyaya ayar verdi: Hemen her gün 'ifade özgürlüğü' kılıfıyla 2 milyar insanın en mukaddes değerlerine saldırılıyor. Buna izin verilmesi asla kabul edilemez.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Eylül 2023 Güncelleme 10 Eylül 2023, 06:59
Başkan Erdoğan’dan G-20 Zirvesi’nde dünyaya net mesaj:  Saldırılar asla kabul edilemez

İÇİNDEKİLER

Hemen her gün 'ifade özgürlüğü' kılıfıyla 2 milyar insanın en mukaddes değerlerine saldırılıyor. Buna izin verilmesi asla kabul edilemez.
Hangi dine mensup olursa olsun insana saygı duyan herkes buna itiraz etmeli. Türkiye olarak tepkimizi ifade etmeyi sürdüreceğiz.

Başkan Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz'la bir araya geldi. Geçirdiği kaza nedeniyle "korsan bandı" olarak bilinen siyah göz bandı takan Scholz'e geçmiş olsun dileklerini iletti.

DÜNYA LİDERİ
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de G20 Liderler Zirvesi yapıldı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, zirvede dünyaya bir kez daha mesaj yolladı. MIKTA liderler buluşmasında, mevcut küresel sistemin dünyada barış, güvenlik ve refahı güvence altına almada yetersiz olduğunu vurguladı:
- Küresel sistemdeki adaletsizlikler büyürken, uluslararası kuruluşların sorunlara çözüm üretme kabiliyeti ise maalesef azalıyor.
- Her fırsatta dile getirdiğimiz 'Dünya 5'ten büyüktür.' tespitimizin gerisinde işte bu durum vardır.
- Terörizm, İslam düşmanlığı gibi yayılan problemler daha adil bir dünyanın inşa edilmesi için MIKTA'nın sorumluluğunu artırıyor.
- Hemen her gün "ifade özgürlüğü" kılıfıyla 2 milyar insanın en mukaddes değerlerine saldırılmasına izin verilmesi kabul edilemez.
- Hangi dine mensup olursa olsun insana saygı duyan herkesin buna itiraz etmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye olarak bu konudaki tepkimizi ifade etmeyi sürdüreceğiz.

Başkan Erdoğan, G20'ye katıldı. Zirvenin sonuç bildirgesinde, Türkiye için ayrı bir başlık açıldı. "Tahıl koridoru çabalarını takdir ediyoruz" sözleri yer aldı.



İŞTE SONUÇ BİLDİRGESİ
- Ukrayna savaşında tüm devletler BM sözleşmesine uygun hareket etmeli.
- Ukrayna'da ek toprak kazanımı için güç kullanımı ya da tehdit dili kullanılmasından uzak durulmalı.
- Nükleer silahların kullanılması veya kullanmakla tehdit edilmesi kabul edilemez.
- Rusya ve Ukrayna'ya tahıl, gıda maddeleri ve gübrenin teslimatının sağlanması çağrısı yapıyoruz.
- Türkiye ve BM'nin tahıl koridoru çabalarını takdir ediyoruz.
- Afrika Birliği, G20 daimi üyesi olarak kabul edildi...



Başkan Erdoğan, Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga'yla bir araya geldi. 35 milyar dolarlık yatırım paketini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Erdoğan, yeni dönemde iş birliklerinin derinleşeceğine inandığını söyledi.

Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio ile böyle birbirine sarıldı.

Emine Erdoğan, Hindistan Ziraat Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN