Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın algı oyunu kısa sürdü! 'Afganların askeri eğitim' videosu yalan çıktı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu ile imzaladığı gizli protokolle çok konuşulan, ırkçılığı ile bilinen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yeni algı oyunu elinde patladı. İstanbul Pendik'te 'Afganların askeri eğitim' aldığına ilişkin provokasyona soyunan Özdağ'ın "MİT’ten emekli bir arkadaşım yolladı" notuyla paylaştığı görüntülere dair bilgilerin yanlış olduğu ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 09 Eylül 2023, 19:15 Güncelleme 09 Eylül 2023, 19:48
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın algı oyunu kısa sürdü! ’Afganların askeri eğitim’ videosu yalan çıktı

İÇİNDEKİLER

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın paylaştığı "Afganlar Pendik Sahili'nde askeri eğitim yaptı." iddialarına ilişkin Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medyadan açıklama yaptı.



"AFGANLAR PENDİK SAHİLİ'NDE ASKERİ EĞİTİM YAPTI" İDDİASI
Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntülere dair öner sürülen, "Afganlar Pendik Sahili'nde askeri eğitim yaptı." iddiası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı.



GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI
Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medyada şu açıklamalara yer verdi:

"Sosyal medyada paylaşılan ve basın yayın organlarında habere konu olan, "Afganlar Pendik Sahili'nde askeri eğitim yaptı." iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntülerde spor yapan kişilerin, Pakistan Milgem projesi kapsamında inşa edilen BABUR korveti test ve eğitim faaliyetleri için İstanbul Tersanesi Komutanlığında görevli Pakistan DZKK personeli olduğu tespit edilmiştir."

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE DE YALANI ORTAYA ÇIKMIŞTI
Sürekli yalanı ortaya çıkan Ümit Özdağ geçtiğimiz günlerde de "Bana emekli Jandarma Albay gönderdi" diyerek sosyal medyadan yine algı oyununa soyunmuştu.



Paylaşımında "Emekli bir jandarma albayın bana ilettiği fotoğrafı ve notu paylaşıyorum: "Sırt çantaları yok… Yedek giysileri yok… Ellerinde bir şişe su yok… Aralarında şişman yok… Kadın, yaşlı, çoluk çocuk yok… Tamamı genç erkekler… 3 bin km öteden değil de 5 dakikalık yoldan gelmiş gibiler… Hiç birinde yorgunluk belirtisi yok… Asker nizamında yürüyorlar… Endişeli ya da üzgün değiller… Hepsi neşeli ve özgüvenli… Her şeye benziyorlar ama sığınmacıya asla! Nasıl bir plan kurdular çıkar kokusu ancak; Çok büyük bir ihanete uğradığımız çok açık. Vatanımızı ve ailemizi savunacağız" ifadelerine yer vermişti.



Ancak fotoğrafın arka planı bambaşka çıkmıştı. Özdağ'ın paylaştığı söz konusu fotoğrafın Afganista çekildiği anlaşılmıştı. Özdağ, gerçeğin ortaya çıkmasına rağmen paylaşımını kaldırmamıştı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN