HDPKK TSK'ya iftira atan Sezgin Tanrıkulu'na destek çıkarak CHP'ye tepki gösterdi: "Sizden ne muhalefet olur ne iktidar"

Terörist cenazelerinde boy gösteren, TSK'ya 'kimyasal silah' iftirası atan, tescilli SİHA düşmanı CHP'li Sezgin Tanrıkulu geçtiğimiz gün yine TSK'yı hedef alarak skandal ifadeler kullandı. Ardından HDPKK eski vekili Sibel Yiğitalp, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) iftira atan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'na arka çıktı. Öte yandan CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın "Tanrıkulu'nun açıklamaları kabul edilemez" açıklamasına tepki gösteren Yiğitalp, "Sizden ne muhalefet olur ne iktidar" diyerek tepki gösterdi.

Giriş Tarihi 09 Eylül 2023, 23:34 Güncelleme 10 Eylül 2023, 00:21
HDPKK TSK’ya iftira atan Sezgin Tanrıkulu’na destek çıkarak CHP’ye tepki gösterdi: Sizden ne muhalefet olur ne iktidar

İÇİNDEKİLER

SİHA'lara karşı çıkan, PKK'nın kurulduğu köyden Kandil'e selam çakan, PKK sloganlarını izlemekle yetinen ve sözde Ermeni soykırımını tanıyan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, geçtiğimiz gün katıldığı televizyon programında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne iftira attı.



Atatürk'ün kurduğu partinin milletvekilliği görevini üstlenen Tanrıkulu, askerimize ve ordumuza yönelik akılalmaz sözlerde bulundu. Tanrıkulu, "TSK,15 köylüyü helikopterden attı. Köyleri yaktı ve bombaladı" iddiasında bulundu.

Tanrıkulu, katıldığı programda yaptığı açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız. TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız" dedi.



CHP'DEN GEÇİŞTİRMELİK AÇIKLAMA
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira atan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun ifadelerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayıp, "Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir." açıklamasını yaptı.

Öztrak açıklamasında şunları söyledi:

"Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez.Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir."



TSK'YA İFTİRA ATAN SEZGİN TANRIKULU'NA HDPKK'DAN DESTEK
HDPKK'dan ise Tanrıkulu'na destek geldi. HDP eski vekili Sibel Yiğitalp, Öztrak'ın paylaşımını alıntılayarak, "Somut, ispatlı ve hukuken suçlu bulunan TSK, AİHM tarafından onlarla kez mahkum edilmiş olmasına rağmen halen bunu yapma hakkını kendinizde bulabiliyorsanız sizden ne muhalefet olur ne iktidar" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN